• September Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • September Goedenraad

   

  Lees het landschap

 • September Goedenraad1

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • September Goedenraad3

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Natuurlijk Limburg_Natuuronderzoek

De natuurserie van Het Limburgs Landschap, bekijk hier de aflevering van de serie waarin natuuronderzoek centraal staat.

 
Natuurlijk Limburg | Natuuronderzoek
 
Dit jaar gaan we samen met leden van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg op onderzoek uit naar de bijzondere natuur die het fraaie Limburgse landschap te bieden heeft.
 
Het Limburgs Landschap is in 1931 opgericht om de ontginning van de Boshuizerbergen tegen te gaan en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Limburgse samenleving. Door de steun van velen zijn inmiddels zo’n 80 natuurgebieden veiliggesteld.
 
Met de neus er bovenop
Het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, al meer dan 100 jaren actief, heeft natuuronderzoek hoog in het vaandel staan. Het Genootschap kent naast regionaal actieve kringen ook studiegroepen die zich op een speciaal natuurthema richten, zoals vlinders, slakken, vissen of mossen. Voor Het Limburgs Landschap zijn die onderzoeksgegevens van groot belang voor het maken van de goede beheerkeuzes in de natuurgebieden.
Verschillende ‘genootschappers’ zullen tijdens de uitzendingen vertellen over hun passie en op zoek gaan naar de natuurlijke bijzonderheden van Limburg. U zit er als kijker met de neus bovenop.
 
Volop te ontdekken
Natuurlijk Limburg zou Natuurlijk Limburg niet zijn zonder de presentatie van Maurice Nijsten en Edmond Staal die als gidsen optreden en de kijker zo de mooiste plekken laten zien.  Ook dit jaar zullen zij weer het gezicht vormen van deze natuurserie. Edmond zal de leden van het Natuurhistorisch Genootschap het hemd van het lijf vragen en natuurlijk zorgt cineast Maurice Nijsten voor de bijpassende beelden.
 
sprinkhanen...bekijk de uitzending
onderaardse kalksteengroeven...bekijk de uitzending
vissen...bekijk de uitzending
paddenstoelen...bekijk de uitzending
onderzoek en beheer...bekijk de uitzending
 

Er op uit