default-header
HomeNieuwsJonge natuurwerkers gezocht voor Landgoed Goedenraad

Jonge natuurwerkers gezocht voor Landgoed Goedenraad

vrijdag 3 juni 2022

De jeugdgroep van IVN, afdeling Eys gaat een poel adopteren van Het Limburgs Landschap

Zit je op de basisschool (ca. 6-12 jaar) en houd je van de natuur? Dan is de jeugdgroep van IVN, afdeling Eys vast iets voor jou! Je gaat dan minstens 4 x per jaar op een zaterdagmorgen op stap om allerlei leuke en nuttige activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld:

  • Werken aan de poel in het Landgoed Goedenraad, ‘Het Froweinbos’ in Eys.

Onderzoeken welke beestjes in de poel leven.  Salamanders? Kikkers misschien? Ook gaan ze zorgen dat de poel niet dichtgroeit. IVN, afdeling Eys gaat deze poel adopteren van Het Limburgs Landschap en heeft jouw hulp nodig om dit werk te doen.

Ook doet IVN, afdeling Eys we ieder jaar mee met de slootjesdagen en onderzoekt ook op andere plekken wat er leeft in  beken en vijvers.

  • Een bezoek aan de schaapskooi en alles te weten komen waarom schapen belangrijk zijn voor het landschap.
  • In de winter lekkere hapjes klaarmaken voor de vogels in de winter en/of mooie kerstversieringen maken.
  • Helpen met het knotten van bomen of andere onderhoudswerk
  • Meedoen met World Cleanup day, wereld schoonmaakdag. Op die dag ruimen op de hele wereld kinderen en volwassenen afval op in hun eigen buurt.

Als je denkt dat je het leuk vindt om hieraan mee te doen kun je je vader of moeder vragen om je aan te melden bij Bram Jacobs,  jeugdleider. Liefst per e-mail bramjacobs@live.nl.  Het lidmaatschap kost € 7,50 per jaar. Misschien wil je gewoon af en toe meedoen, dat kan ook, dat kost € 3,- euro per keer. Als we je mailadres weten, sturen we je dan een berichtje over onze activiteiten.

Op 11 juni, om 11.00 uur gaat IVN, afdeling Eys de poel in het Froweinbos officieel adopteren. De natuurwerkers gaan Het Limburgs Landschap beloven dat ze extra goed voor de poel en alles wat erin leeft gaan zorgen. Je bent welkom om hierbij te zijn. Meld je snel aan voor deze activiteit!

Wil je eerst nog wat meer weten? Dan kun je (of een van je ouders) bellen met Bram Jacobs, 0627594711 of met Constance Kerremans 043-4506270

En niet te vergeten…… het is ook nog heel gezellig in zo’n groep!

 

 

 

Lees meer over Landgoed Goedenraad