• oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

Curfsgroeve

Van21 september 10:00tot21 september 12:30
Categorie: Algemeen

Curfsgroeve

Vanaf 2018 dient u een ticket te kopen voor uw bezoek aan de Curfsgroeve. Tussen de dorpen Berg en Meerssen ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen en was de groeve afgesloten voor publiek. Inmiddels is de groeve geopend en via een wandelpad aan de zuidzijde toegankelijk voor het publiek. Midden in de groeve is een uitkijkpunt. Een groot deel van de groeve is door haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de excursie [2,5 uur] zal dit deel van de groeve worden bezocht. Aanmelden verplicht.

In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden en is daardoor alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn. Goed schoeisel is verplicht.
Er zijn in 2019 nog excursies op 22 juni + 30 juni, 20 juli, 4 _ 24 augustus, 21 september, 13 oktober en op 10 november. De excursies starten om 10 uur.

Voor de excursies in de Curfsgroeve dient u een ticket aan te kopen. Tickets kosten € 6 per persoon [Beschermers van Het Limburgs Landschap betalen  € 4]. Bestellen van de tickets kunt u hier.


Volgende editie van dit evenement

Er op uit