• Juni Houthuizer Molen

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Juni Eys

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juni Isabellegreend

   

   

   

   

   

    

  Lees het landschap

Kwartaalblad

Lente!

Zin in lente

 

voorplaat lente

 

Mooi dichtbij | Lente

 

In het interview Bart Peters aan het woord over hoe bijzonder de Limburgse Maasterrassen zijn. Lees de visie De Maasterrassen....

'Waar in 't bronsgroen eikenhout....', de nachtegaal is de vrolijke zanger in deze Buitenshuis. In Hand aan de schop is aandacht voor de PAS [Programma Aanpak Stikstof] en geeft uitleg welke maatregelen wij in dat kader uitvoeren bij de Bemelerberg. In Cultureel Erfgoed gaan we op zoek naar sporen uit het verleden op Landgoed de Hamert.

In de nieuwe rubriek Gered staan we stil bij een natuurgebied waar Het Limburgs Landschap een belangrijke rol heeft gespeeld bij het behoud ervan. Dan beginnen we ook maar meteen bij het begin, de Boshuizerbergen.

In Aankoop en Beheer o.a. de Bemelerberg, groeve 't Rooth en de kelders van Kasteel Arcen.

Guus Urlings gaat deze keer wandelen in het Beesels Broek en heeft zelf ervaren dat een bordje met 'moeilijk begaanbaar' serieus genomen moet worden. Al 25 jaar organiseert ANWB snoeikampen: 'Heel Holland....snoeit Limburgse hoogstammen', De natuur van het Smalbroek, een van de Maasplassen bij Roermond, krijgt een impuls door de diepe plas ondieper te maken en in de rubriek Onder Water komen libellen uiteindelijk ook weer boven water.

In LL speciaal voor u hebben we een bijzondere aanbieding: een bloesemtocht, exclusief voor Beschermers van Het Limburgs Landschap, op zondag 17 april. 

    

Kinderbijlage speenkruid

bijlage speenkruid

De lentebijlage gaat over de speenkruid; deze kinderbijlage is gratis te downloaden. Weet u welke Limburgse namen gebruikt worden voor speenkruid? Stuur in voor 1 mei [adres, zie kinderboekje]. 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in dit kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto voorplaat: Heukeloms beekdal, Henk Heijligers.

Er op uit