• December Mortelshof

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • December Cottessen

  Lees het landschap

 • December Maascorridor

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • December Jammerdal

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • December Hamert

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Zwart Water

    

  Namens de natuur uw gastheer

Kwartaalblad

Herfst!

Zin in de herfst? Speciaal voor u: Week van het Landschap!

 

voorplaat herfst

Mooi dichtbij | Herfst

Interview
Natuurlijk Limburg is al jarenlang een veelbekeken tv-programma op L1. In deze nieuwe opzet wordt er samengewerkt met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. U maakt tijdens het interview  kennis met de 'reisbegeleiders' Benoît Mater, Maurice Paulissen en Rob Paulussen die samen met Edmond Staal het programma op ontdekkingsreis gaan door Limburg.
 
Special voor u heeft Het Limburgs Landschap p[samen met alle andere provinciale landschappen] tijdens de herfstvakantie een gevarieerd programma met bijzonder activiteiten opgezet. Lees meer....
 
Buitenshuis gaat in de op perikelen van afgelopen zomer, waarbij zuidelijke soorten als sierlijke witsnuitlibel en zuidelijke heidelibel van het warme weer wisten te profiteren.
Dat een afgebroken boomstam ook rust kan bieden leest u in de column van Guus Urlings. In aankopen en beheerprojecten konden wij melden dat er ruim 12 ha natuur is aangekocht [Berger Heide, Landgoed Exaten, Beesels Broek, het Sweeltje en bij In den Horsten]. Daarnaast aandacht voor een aantal beheerprojecten, zoals het visvrijmaken van de zonnebaars van een ven op Landgoed de Hamert.
 
In Onder Water leven we mee met de salamanders. Hoe hebben die afgelopen zomerperiode gereageerd op de droogte? In Cultureel Erfgoed komt derestauratie van de Oude Pastorie in Beek aan de orde. In Ons Landschap maken we ommetjes door Limburg en in Hand aan de Schop blikken we terug in de tijd bij de Grashut in het Weerterbos..
 
Natuurlijk waren we ontzettend blij met de bijdrage van maar liefst 100.000 euro door het Prins Bernhard Cultuurfonds voor Landgoed Arcen. Het insturen voor de fotowedstrijd met als thema Cultureel Erfgoed nadert zijn einde, u heeft nog de tijd tot 15 oktober. Kloosterruine Hoogcruts is elk weekend te bezoeken tot eind oktober, zie daarvoor onze agenda.
 
Kasteeltuinen Arcen staat komende weken volledig in het teken van de herfst. Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 oktober is in de avonduren het Internationaal Lichtkunst Festival te bezoeken Natuurlijk met korting voor Beschermers. Lees hier meer over de Beschermerskorting.
    

Kinderbijlage klimop

bijlage klimop

De herfstbijlage gaat over de klimop; deze kinderbijlage is gratis te downloaden. Maak een foto of tekening van een klimop met insecten op de bloemen en stuur die in voor 8 november 2018 [adres, zie kinderboekje]. 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in dit kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er op uit