• Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

Persberichten

Opknapbeurt Schaapsbroek
Geplaatst op zaterdag, 23 februari 2013

In het Schaapsbroek [Zwart Water] is de afgelopen maanden een kwelmoeras hersteld. En passant werd hierbij ook een puinstort uit het verleden gesaneerd en weer ingericht voor de natuur. 

Lees verder...
Geplaatst op donderdag, 17 januari 2013

De visie van Prof. dr. ir. Michiel Wallis de Vries, lid van de beheercommissie van Stichting het Limburgs Landschap, over de aanpak van  soort- en systeem natuur in de toekomst in Nederland.

Lees verder...
Geplaatst op dinsdag, 15 januari 2013

Specatulaire beelden van 'Dood doet leven' op Landgoed de Hamert.

Lees verder...
Wildtunnels bij Heuloërbroek
Geplaatst op donderdag, 03 januari 2013

Onder de N 271 zijn door Het Limburgs Landschap in het Heuloërbroek nieuwe wildtunnel aangelegd.

Lees verder...
Hoogwater en grote grazers
Geplaatst op maandag, 24 december 2012

Dit jaar geen witte kerst, maar vooral veel water. De Maas is buiten haar oevers getreden en dit kan bij een aantal natuurterreinen waar met Koniks en Galloways begraasd wordt tot problemen leiden. In de terreinen van Stichting het Limburgs Landschap zijn uit voorzorg de Koniks paarden en Gallowayrunderen uit de natuurgebieden langs de Maas gehaald.

Lees verder...
Landschapsfoto's en Kunst in 't Groen Exposities Stichting het Limburgs Landschap en PSW
Geplaatst op donderdag, 13 december 2012

Kunst in 't groen

Stichting het Limburgs Landschap en Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg (PSW) organiseren een expositie die bestaat uit landschapsfoto's en uit de expositie Kunst in ’t Groen van PSW. Zondag 23 december 2012 wordt de expositie geopend. De expositie is tot april te bezichtigen in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo. Het Infocentrum is op woensdag- en zondagmiddag geopend van 12.30 -  16.30 uur.

Lees verder...
Vakantiehuisjes in de mooiste natuurgebieden
Geplaatst op donderdag, 29 november 2012

De12Landschappen lanceert een nieuwe website: inhetlandschap.nl. Vanaf nu zijn alle vakantiewoningen, maar ook wandel- en fietsroutes en de bezoekerscentra van de twaalf provinciale Landschappen op één website te vinden.

Lees verder...
Geplaatst op donderdag, 29 november 2012

Specatulaire beelden van 'Dood doet leven' op Landgoed de Hamert.

Lees verder...
Open Limburgse Molendag
Geplaatst op dinsdag, 02 oktober 2012

Op zondag 7 oktober is de Limburgse Molendag. Ook een aantal molens van Stichting het Limburgs Landschap zijn die dag te bezichtigen tussen 11.00 en 16.00 uur.

Lees verder...
Laatste hand aan de heideverbindingen in de Maasduinen
Geplaatst op donderdag, 20 september 2012

De Maasduinen tussen Venlo en Gennep staan bekend om hun uitgestrekte heidevelden. In deze verder bosrijke omgeving ligt nog een groot aantal kleinere en minder bekende heideterreinen. Om die kleine en grote heideterreinen met elkaar te verbinden heeft Stichting het Limburgs Landschap dit vroege voorjaar heideverbindingsstroken aangelegd door de bossen van de Maasduinen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan die aanleg en worden kleinschalige plagwerkzaamheden uitgevoerd om de heideverbindingen optimaal in te richten.

Lees verder...
Lopen in het Landschap: Erg goed erfgoed
Geplaatst op dinsdag, 18 september 2012

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september organiseren De 12 Provinciale Landschappen gezamenlijk voor de 9e keer ‘Lopen in het Landschap’. Tijdens dit landelijke evenement staan op tientallen locaties door heel Nederland gidsen voor u klaar om u mee te nemen op ontdekkingstocht in de natuur. Natuurlijk heeft Stichting het Limburgs Landschap ook een aantal leuke en gevarieerde wandelingen voor u op het programma staan, waarbij dit jaar de nadruk ligt op het culturele erfgoed.

Lees verder...
Kiezelsprinkhaan in Jammerdal
Geplaatst op maandag, 10 september 2012

In juli 2010 werd in het spoorwegemplacement in Rotterdam voor het eerst de kiezelsprinkhaan in Nederland waargenomen.
Afgelopen week kwamen Nelly Schouenberg en Donne Cruysberg tijdens de voorbereiding van een wandeling deze bijzondere soort tegen in het Jammerdal. Nelly en Donne zijn vrijwilligers van Stichting het Limburgs Landschap op het Infocentrum Groote Heide bij Venlo.

Lees verder...
Goed weer voor bloeiende heide
Geplaatst op donderdag, 09 augustus 2012

De regen van de afgelopen weken was voor vele vakantiegangers ronduit vervelend. Voordeel is wel dat nu de heide massaal in bloei lijkt te komen. Natuurlijk een schrale troost voor een verregende vakantie, maar wel prettig voor mensen die nog volop van de nazomer willen genieten. Augustus is DE maand om te genieten van de overweldigende paarse bloemrijkdom van de struikheide en zo heeft het slechte weer van afgelopen weken dan toch nog een positief staartje.

Lees verder...
Nieuwe toekomst Westmeerven, Hamert
Geplaatst op woensdag, 08 augustus 2012

Stichting het Limburgs Landschap gaat de komende weken aan het werk bij het Westmeerven op Landgoed de Hamert. De kwaliteit van het venwater laat te wensen over. Door hier onderhoud uit te voeren krijgen tal van typische vensoorten weer volop kansen. Wandelaars kunnen de ontwikkelingen van dichtbij volgen.

Lees verder...
Opgravingen bij ‘Oude pastorie’ in Beek
Geplaatst op dinsdag, 07 augustus 2012

Tussen Beek en Neerbeek ligt een historisch waardevol complex, de Oude Pastorie met omringende gronden. Het zijn de laatste restanten van wat ooit een grote Vroenhof was. Het was al in de 12e eeuw het bestuurlijk centrum van de Heren van Beek. Het heeft een lange geschiedenis waarvan veel bekend is in de archieven. Op oude kaarten is de structuur van het oude complex te zien. Om dat Het Limburgs Landschap het complex deels wil restaureren is ‘bewijs’ nodig of de oude afbeeldingen en kaarten wel kloppen. Op maandag  6 augustus is daarom begonnen met archeologische opgravingen door de archeologen van bureau Raap.

Lees verder...
<<  12 13 14 15 16 [1718 19  >>  

In het nieuws

Er op uit