• Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

 • Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

 • Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Enchanted Gardens

Enchanted Gardens
maandag, 10 oktober 2016
 
Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen 
 
 
Van 15 oktober tot en met 6 november opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten ook in de avonduren voor het evenement Enchanted Gardens. Bezoekers beleven het veelzijdige bloemen- en plantenpark op een heel andere manier en maken een sprookjesachtige, met kaarsen verlichte wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt. De grote vijver bij de Casa Verde is halverwege de route het unieke decor van een spectaculaire lasershow [foto Kasteeltuinen Arcen].
 
Enchanted Gardens loopt gelijk aan het Chrysantenfestival dat overdag plaatsvindt. Tijdens het Chrysantenfestival zijn duizenden chrysanten en calluna's op diverse plekken door het park creatief tentoongesteld. ’s Avonds, wanneer de duisternis valt, start de sprookjesachtige avondwandeling van Enchanted Gardens. De route begint in het Rosarium en wordt aangegeven met een lint van kaarsen. Onderweg zijn planten, bomen, waterpartijen en objecten verrassend uitgelicht. In iedere tuin heerst een andere sfeer; zo staat het barokke Rosarium in vuur en vlam, in de Water- en Beeldentuin worden de kunstwerken op abstracte wijze verlicht en in de Oosterse Watertuinen hangt een mystieke Aziatische sfeer. Halverwege de route vormt de grote vijver bij de Casa Verde het unieke decor voor de lasershow die, ook dit jaar, verzorgd wordt door Laserforum uit Venlo. Uiteraard zijn de creatieve composities gemaakt met chrysanten en heideplanten, ook prachtig verlicht. Het gebruik van klanken maakt de beleving extra intens. 
 
Originele soundtrack voor Enchanted Gardens Kasteeltuinen Arcen. 
Voor de tweede editie van Enchanted Gardens is originele muziek gecomponeerd door Egbert Derix en Mark Pütz, beiden componist en pianist en thuis in een breed
scala aan muziekstijlen. Derix en Pütz hebben zich laten inspireren door de verschillende sferen in Kasteeltuinen Arcen en laten het muzikale thema in vele hoedanigheden terugkomen. Oosterse klanken tot New Age en Einaudi-achtige pianomuziek geven tijdens de wandeling een extra dimensie aan de beleving.
 
Smakelijk herfstbuffet
Bij herfst horen de heerlijke geuren van soepen, stoofpotjes, ovenschotels en rode kool. Bezoekers kunnen dan ook dagelijks vanaf 17:00 uur aanschuiven voor een smakelijk herfstbuffet. Gasten die overdag het Chrysantenfestival bezoeken, hebben ook toegang tot het avondprogramma zonder bijbetaling. Voor Enchanted Gardens gelden speciale, gereduceerde entreeprijzen. 
 

Er op uit