• Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

 • Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

Ijspret bij Stichting het Limburgs Landschap

Ijspret bij Stichting het Limburgs Landschap
vrijdag, 03 februari 2012

Ieder jaar behoren de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap bij de favoriete schaatsplekken in Limburg: De Banen bij Nederweert-Eind, het Heerenven bij Wellerlooi en de Venkoelen bij Venlo.

ijspret

Ijspret bij Stichting het Limburgs Landschap

Ieder jaar behoren de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap bij de favoriete schaatsplekken in Limburg: De Banen bij Nederweert-Eind, het Heerenven bij Wellerlooi en deVenkoelen bij Venlo.

pers ijspret Heerenven

Het lijkt er op dat er de komende dagen geschaatst kan worden bij natuurgebieden van Het Limburgs Landschap. Foto: Henk Heijligers, Stichting het Limburgs Landschap

De Banen bij Nederweert lijken zoals alle jaren weer het eerste. De afgelopen dagen is samen met de gemeente Nederweert en de Schaatsclub Weert het draaiboek klaargemaakt. Waarschijnlijk kan hier dit weekend geschaatst worden. De ijsmeester onderzoekt de komende tijd regelmatig de ijsdikte. Ook is door vrijwilligers al een deel van de oever afgezet voor de noodzakelijke rust van vogels. Bij de Venkoelen in het Zwart Water bij Venlo en op het Heerenven bij Wellerlooi is het ijs nog niet dik genoeg, alhoewel hier de eerste schaatsers al zijn gesignaleerd.  Ondanks de flinke vorst van de afgelopen week, zijn door de harde wind nog steeds wakken in het ijs. Voorzichtigheid is hier dus geboden.

Koek en Zopie

Samen met de Scouting Nederweert is de catering bij de Banen geregeld. Hun vrijwilligers zorgen er voor dat na het schaatsplezier ook het eventuele zwerfvuil opgeruimd wordt voordat de dooi invalt. Op andere plekken dient u zelf voor een versnapering te zorgen. Neem uw eigen afval weer mee naar huis, zodat ook andere mensen volop kunnen genieten van het ijs bij Het Limburgs Landschap en er geen troep na de ijspret achterblijf

Er op uit