• Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

 • Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

Koi-show in Kasteeltuinen Arcen

Koi-show in Kasteeltuinen Arcen
donderdag, 04 augustus 2016
 
Grootste Koi-show ter wereld in Kasteeltuinen Arcen
Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus
 
Op 19, 20 en 21 augustus ontmoeten kwekers van Koi en Koi-liefhebbers elkaar in Kasteeltuinen Arcen tijdens de Holland Koi Show. De Holland Koi Show is uitgegroeid tot het grootste Koi-evenement ter wereld. Op deze show worden de meest schitterende Koi tentoongesteld; Koi die tot de top van Europa behoren. Daarnaast zijn er unieke Bonsai bomen, optredens van Japanse trommelaars en is er aandacht voor de Japanse cultuur. 
 
Holland Koi Show
Tijdens de Holland Koi Show tonen liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi aan een jury uit maar liefst acht landen. In meer dan 70 speciale bassins zijn de meest bijzondere Koi te zien. Uit 600 wedstrijdvissen wordt een winnaar gekozen. Het blijkt ieder jaar weer verrassend wat de Koi-kwekers hebben weten te selecteren. Er worden in totaal 150 prijzen uitgereikt waarbij de grootste prijs, de ‘Grand Champion’, op zondagochtend uitgereikt zal worden. 
 
Aquariumshow
Naast de kleurrijke Koi plus alle benodigdheden voor het houden van deze prachtige  vijvervissen, is er ook aandacht voor bijzondere aquariumvissen en aquariuminrichtingen. Er zijn bijzondere aquariumvissen zoals de Betta, zeldzame goudvissoorten en unieke garnalensoorten te zien. Natuurlijk kan men ook allerhande advies inwinnen.
 
Japans Cultuurfestival voor iedereen 
Ook is er aandacht voor Japanse cultuur. Er is een bijzondere collectie Bonsai bomen te zien en er zijn zelfs zeer oude exemplaren te koop. Daarnaast zijn er diverse Japanse vechtsportdemonstraties, Zen-meditatie en Japanse tuinarchitectuur te bekijken en zijn er tuinbeelden te koop. Leden van de wereldberoemde drumgroep Dadadadan Tenko uit Osaka zijn speciaal overgevlogen voor diverse optredens tijdens de Holland Koi Show. Dagelijks een gevarieerd programma voor een bijzondere dag uit. 
 

Er op uit