• Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

Limburgse Molendag: Frankenhofmolen

Limburgse Molendag: Frankenhofmolen
zondag, 25 september 2016
 
Zondag 2 oktober ’Accentviering’ Limburgse Molendag op Frankenhofmolen Vaals 
 
In heel Limburg zijn op 2 oktober 2016 vanwege de Limburgse Molendag extra veel molens opengesteld. Daar hoort de Frankenhofmolen [foto Bastiaan Maas] gelegen langs de Sieversbeek tussen Vaals en Holset van Stichting het Limburgs Landschap ook bij. 
 
Bijzondere watermolen in werking 
Het Limburgs Landschap is jaren bezig geweest met de ingrijpende restauratie van dit toentertijd totaal vervallen complex. Het is een mooi voorbeeld van eeuwenoude industriële ontwikkeling. De Frankenhofmolen is zo bijzonder omdat ook het historische molenlandschap gerestaureerd wordt. Juist molens zijn een mooi voorbeeld van hoe een monument het omringende landschap beïnvloedde. Door samenwerking met het Waterschap Roer en Overmaas kan het laatst ontbrekende deel, de grootste molenvijver, worden toegevoegd aan het molencomplex.
 
Speciale openstelling
De Frankenhofmolen en omgeving zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend en er zijn doorlopend excursies. Op de bovenverdieping is informatie te zien over alle andere molens die aan Het Limburgs Landschap zijn toevertrouwd. De molen ligt aan een voor auto’s afgesloten weg. Er is gelegenheid te parkeren in Holset. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar de molen.
 
Molens in Limburg
Naast de Frankenhofmolen zijn er in heel Limburg tientallen molens geopend. Ook veel molens van Het Limburgs Landschap zijn op 2 oktober geopend.
 

In het nieuws

Er op uit