default-header
Home Vacature: boswachter natuurbeheer – kuddebeheer

Vacature: boswachter natuurbeheer – kuddebeheer

Het Limburgs Landschap zoekt een Boswachter natuurbeheer, kuddebeheer

In Zuid-Limburg beheert Het Limburgs Landschap ruim 1.200 ha aan terreinen. De terreinen liggen verspreid door Zuid-Limburg en is een doorsnede van het typische zuid-limburgse landschap met graslanden, heggen, hoogstamboomgaarden, akkers en (helling)bossen. Naast natuurterreinen maken ook historische objecten, gebouwen en buitenplaatsen deel uit van het district Zuid-Limburg. Het behouden en verder ontwikkelen van ecologische en historische kwaliteit van onze terreinen vraagt steeds vaker om afstemming met veranderende wensen uit de maatschappij. We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die graag buiten actief is. In Zuid-Limburg heeft Het Limburgs Landschap een vacature voor een Boswachter natuurbeheer en kuddebeheer (1 fte).

Jouw taken

Je geeft samen met collega’s inhoudelijk invulling aan het beheer van de natuurterreinen. Dit vindt plaats op basis van omschreven doelen die in beheerplannen zijn vastgelegd. Affiniteit met en kennis van de zuid-limburgse natuur, cultuurhistorie en gebiedskennis zijn een pre. De werkzaamheden worden in een klein teamverband of op individuele basis onder de verantwoordelijkheid van de districtsbeheerder en/of projectleider uitgevoerd. Je bent als boswachter natuurbeheer verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de voorkomende beheerwerkzaamheden op het vlak van natuurbeheer, recreatie en een accent op de eigen kuddes met galloways, konikpaarden en landgeiten. Voor het vee werk je direct samen met je collega veeverzorger en voer je controles uit, help je mee bij invang acties, veterinaire handelingen e.d.

Je hebt praktische basiskennis van natuurbeheer en kuddebeheer en kunt die uitleggen aan bezoekers. Je onderhoudt op het relevante niveau contacten met overheden, collega-organisaties en particulieren.

Wat vragen wij
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het beheer van bos- en natuurterreinen, ervaring met en gevoel voor het werken met grote grazers en kleinvee;
 • Flexibele instelling die nodig is om op onregelmatige tijden en weekenden te werken;
 • Actuele kennis van flora en fauna, affiniteit met natuurbeheer en natuurlijke begrazing is een must;
 • Kunnen werken met machines zoals kettingzaag en bosmaaier en bekend met de toepassing van mechanisatie bij het beheer van bos- en natuurterreinen;
 • Goede contactuele en communicatieve eigenschappen;
 • Pro-actief, oplossingsgericht en stressbestendig;
 • Woonachtig in de regio of bereidheid tot verhuizing;
 • MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een diploma op het vakgebied Bos- en Natuurbeheer, minimaal niveau 3, en enkele jaren relevante werkervaring;
 • In bezit van rijbewijs BE, T.
Wat wij bieden
 • Een werkomgeving met fantastische natuurterreinen en een zeer gevarieerd uitvoerend takenpakket;
 • Een enthousiast team van natuurbeheerders;
 • Een salaris van max. € 3.146,84 (bij volledig dienstverband) conform de cao Bos & Natuur (functiegroep 4).;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Bos & Natuur, zoals Pensioenfonds BPL;
 • Een aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling;
Zin om te solliciteren?

Dit kan tot en met 4 augustus 2023. Stuur je sollicitatie als Word- of pdf-document inclusief cv naar e-mailadres info@limburgs-landschap.nl o.v.v. sollicitatie Boswachter natuurbeheer, kuddebeheer Zuid-Limburg. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Patrick Kloet, districtsbeheerder Zuid-Limburg op telefoonnummer 06-13075187.

Om je motivatiebrief richting te geven, vragen we je de volgende vragen te beantwoorden:

 • Waarom zou je graag als Boswachter Natuurbeheer, kuddebeheer in Zuid-Limburg willen werken?
 • Op welk uitgevoerd beheer of project ben je trots? En wat was jouw bijdrage daarin?

De eerste gesprekken staan gepland voor 15, 16 of 17 augustus. De tweede gespreksronden zullen een week later zijn op dinsdag 22 of woensdag 23 augustus.