default-header
HomeMeehelpenWord Beschermer

Word Beschermer

Het Limburgs Landschap zorgt voor het duurzame behoud van karakteristieke landschappen in Limburg met de bijbehorende natuur en erfgoed. We doen dat voor en ook met de samenleving. Zo dragen we bij aan een leefbaar Limburg, ook voor de generaties na ons. We beschermen waardevolle landschappen met de bijbehorende natuur- en erfgoedwaarden door ze aan te kopen, te ontwikkelen of te restaureren en duurzaam te beheren. Die ensembles met hun natuurlijke rijkdom vertellen het verhaal van Limburg en vormen mede de Limburgse identiteit. We vinden het belangrijk dat mensen dit kunnen beleven en stelt daarom deze gebieden open en geeft onze gebouwen een passende herbestemming.

Meehelpen?

Wij kunnen ons werk alleen doen door jarenlange steun van velen. Natuurlijk is in onze terreinen al goed te zien waar uw steun aan besteed wordt. Dat die gebieden er nog zijn is niet vanzelfsprekend, actie was nodig om te voorkomen dat heidevelden ontgonnen werden of bossen gekapt. Sommige waardevolle landschappen stonden ooit op de nominatie om in recreatieparken te veranderen. Kloosters en watermolens stonden soms op instorten en werden gerestaureerd. Soms duurt natuurherstel langer, maar het belangrijkste is dat het herstelproces gestart is en de natuur de kans krijgt er weer wat moois van te maken. Helpt u mee?

Aanmelden

Werk actief mee aan het behoud en veiligstellen van de natuur en het erfgoed in Limburg. Word zelf Beschermer van Stichting het Limburgs Landschap, of geef een lidmaatschap cadeau. U bent al Beschermer vanaf € 22,50 Euro per jaar.

Waarom?

 • Geef een mooier Limburg door aan de komende generaties;
 • U ontvangt het 416 pagina’s tellende boek ‘Uit en thuis bij Het Limburgs Landschap’ cadeau;
 • Elk kwartaal ontvangt u het kleurrijke magazine Limburgs Landschap;
 • Met korting naar de Kasteeltuinen Arcen;
 • U ontvangt korting op de vakantiewoningen van Het Limburgs Landschap;
 • Exclusieve excursies voor Beschermers.

  Ik draag bij:

  Per maandPer jaarPer acceptgiro

  € 2,-€ 3,-€ 5,-Anders

  € 22,50€ 35,00€ 50,00Anders

  Ik wil het lidmaatschap cadeau geven

  Gegevens ontvanger

  Uw gegevens

  Ik machtig Limburgs Landschap het door mij hierboven aangegeven bedrag met de daarbij aangegeven frequentie af te schrijven. *