default-header
HomeActiviteitenPaarse pracht

Paarse pracht

  • Datum
  • Locatie Gasterij Groote Heide
    Hinsbeckerweg 55, 5915 PS, Venlo
    Navigeer je route

Op de Groote Heide komen drie verschillende heidesoorten voor, waaronder ook de zeldzame rode dopheide. De bloei en ook de bloeitijd van deze heidesoort is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar en de zomer. Zo kon dit jaar al vroeg genoten worden van bloeiende, rode dopheide.

Heide staat ook onlosmakelijk verbonden met het dierenleven. De gidsen gaan op zoek naar de beestjes die bij de bestuiving van de heide een rol spelen. Hierbij zullen veel mensen gelijk aan bijen denken maar er zijn nog andere medespelers waar tijdens de wandeling naar wordt gezocht.

Om de heide in stand te houden, heeft Het Limburgs Landschap de afgelopen jaren weer diverse stroken gras geplagd en wordt de jonge aanwas van de grove den bestreden. Op sommige plekken kan men zien in welke laag de zaden liggen die wachten om ontkiemd te worden. Op de heidevelden komen ook zeer oude vliegdennen voor, prachtig gevormd door de natuur.

Het afwisselende weer zorgt ervoor dat de heide vroeg in bloei komt te staan. Inmiddels kleurt een deel van de struikheide al paars. Kortom, een excursie die de moeite waard is en waarbij ook af en toe stevig wordt doorgelopen. Kom zelf kijken wat er met de heide samenhangt en samenleeft.

Paarse pracht

Aanmelden voor Paarse pracht

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap