default-header
HomeActiviteitenPaarse pracht

Paarse pracht

Op de Groote Heide komen drie verschillende heidesoorten voor, waaronder ook de zeldzame rode dopheide. De bloei en de bloeitijd van deze heidesoort is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar en de zomer.

Heide is ook onlosmakelijk verbonden met het dierenleven. De gidsen gaan met u op zoek naar de beestjes die bij de bestuiving van de heide een rol spelen. En dat zijn niet enkel bijen…

Om de heide in stand te houden, heeft Het Limburgs Landschap de afgelopen jaren diverse stroken gras geplagd en wordt de jonge aanwas van de grove den bestreden. Op sommige plekken kan men zien in welke laag de zaden liggen die wachten om ontkiemd te worden. Op de heidevelden komen ook zeer oude, en door de natuur prachtig gevormde vliegdennen voor.

Het afwisselende weer zorgt ervoor dat de heide vroeg in bloei komt te staan. Inmiddels kleurt een deel van de struikheide al paars. Kortom, een excursie die de moeite waard is en waarbij ook af en toe stevig wordt doorgelopen. Kijk en beleef de heide zelf.

Paarse pracht