default-header
Home Landschapsbeheer

Landschapsbeheer

Natuur en landschap kunnen niet zonder vrijwilligers en er is van alles te doen. Steunpunt Landschapsbeheer ondersteunt, helpt en faciliteert in samenwerking met de Provincie Limburg groenvrijwilligers in heel Limburg. Van basisscholen en buurthuizen tot gemeenten, terreinbeheerorganisaties, vrijwilligersgroepen en particulieren grondbezitters.

Wat doen wij?

Het landschap begint al als je naar buiten stapt. In de straat, in het dorp of in de stad. In Limburg zijn tientallen verenigingen en groepen actief in het landschap en er is er geen een die hetzelfde doet. Zo zijn er veel afdelingen van IVN Limburg die werkdagen organiseren en de vrijwilligers van Plök in Sittard die het snoeien en oogsten van hoogstambomen op zich nemen. Meer voorbeelden van lokale initiatieven zie je op onze kaart.

Het Steunpunt Landschapsbeheer ondersteunt deze groepen en kan jou helpen om aansluiting te vinden. Wij horen graag van je als je buiten aan de slag wil. Dat kan als hersteller, verteller of teller. Neem contact op via het contactformulier of meld je vrijwilligersgroep aan via deze link.