default-header
Home Landschapsbeheer

Landschapsbeheer

Natuur en landschap kunnen niet zonder vrijwilligers en er is van alles te doen. Steunpunt Landschapsbeheer ondersteunt en faciliteert in samenwerking met de Provincie Limburg groenvrijwilligers in heel Limburg. Van basisscholen en buurthuizen tot terreinbeheerorganisaties en particulieren grondbezitters.

Meld je groep aan bij het Steunpunt Landschapsbeheer
Vrijwilligers, het landschap van ons

Het landschap begint al als je naar buiten stapt. In de straat, in het dorp of in de stad. In Limburg zijn tientallen verenigingen en groepen actief in het landschap en er is er geen een die hetzelfde doet. Zo zijn er veel afdelingen van IVN Limburg die werkdagen organiseren en de vrijwilligers van Plök in Sittard die het snoeien en oogsten van hoogstambomen op zich nemen. Meer voorbeelden van lokale initiatieven zie je op onze kaart. Het Steunpunt Landschapsbeheer ondersteunt deze groepen en kan jou helpen om aansluiting te vinden. Wij horen graag van je als je buiten aan de slag wil. Dat kan als hersteller, verteller of teller. Neem contact op via het contactformulier.

Gereedschap en cursusaanbod

Aangesloten organisaties of groepen kunnen (hand) gereedschap lenen als zij een goede voorbereiding voor de werkdag kunnen overleggen. Dit vragen we omdat we jou veilig aan het werk willen zetten en ook vrijwilligers te maken hebben met de Arbowet.

Naast ons eigen cursusaanbod kunnen we ook, samen met jou, cursussen of instructies organiseren over het snoeien van hoogstamfruitbomen, het vlechten van heggen, het werken met de zeis en het onderhouden van poelen. Kijk in onze actuele agenda voor ons cursusaanbod of neem contact met ons op als je een cursus met ons wil organiseren.

Bekijk het cursusaanbod in de kalender