default-header
HomeActiviteitenOntdek de bijzondere Kasteelruïne Stein

Ontdek de bijzondere Kasteelruïne Stein

Binnen Stein neemt de kasteelruïne een speciale plaats in. In vroegere tijden was het een belangrijke burcht waar tal van adellijke families hun residentie hadden en van waaruit aanvallen werden voorbereid en uitgevoerd. De geslachten Bronckhorst-Batenburg en de Merode zijn bekende families; de laatste heeft nog altijd de prinselijke titel en is gelieerd aan vele Europese vorstenhuizen. De tijd dat de ruïne onderdeel uitmaakte van het klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart is een belangrijke periode in de meer recente geschiedenis.

De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteelpark weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, een bezoek te brengen aan de kasteelruïne en ondergedompeld te worden in de interessante geschiedenis en verhalen van deze bijzondere plek.

De excursie start om 11:00 uur of 14:00 uur en zal circa 2 uur duren. Vertrek vanaf de parkeerplaats vóór het appartementencomplex Kasteel Stein, Ondergenhousweg / Nederhof. 

Ontdek de bijzondere Kasteelruïne Stein