default-header
HomeNieuwsErfgoedweekend Kasteelpark Elsloo

Erfgoedweekend Kasteelpark Elsloo

vrijdag 24 september 2021

Sinds de aankoop van Kasteel Elsloo en het bijbehorende park met het hellingbos heeft Het Limburgs Landschap veel werk verzet. We hebben onder andere het Theehuis kunnen herbouwen, de IVN-tuin heringericht en onlangs is de bijzondere Wapenkamer van Kasteel Elsloo gerestaureerd. Daarnaast heeft Kasteelpark Elsloo door haar rijke geschiedenis veel meer te bieden, zoals de verstopte watermolen in het kasteel.

Tijdens het Erfgoedweekend op 9 en 10 oktober kunt u het gehele Kasteelpark Elsloo beleven, op de zaterdag is dat exclusief voor onze Beschermers [met bezoek aan de Wapenkamer] en op zondag 10 oktober [geen bezoek aan de Wapenkamer mogelijk] voor het grote publiek.

Aanmelden erfgoedweekend Elsloo

Om iedereen op een veilige manier de schoonheid van Kasteel en Kasteelpark Elsloo te laten zien is het noodzakelijk dat u vooraf een tijdslot reserveert. U kunt een tijdslot reserveren voor maximaal 2 personen, VOL = VOL.

Parkeren

Het programma start bij entree aan de Kaakstraat in Elsloo. Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Auto’s kunnen parkeren op een van de plekken bij 6181 HR Terhagen. Volg de parkeeraanwijzingen.

Volg vanaf de Stationsstraat de borden Oude Kern/Erfgoedweekend Elsloo. Vanaf de Stationsweg slaat u linksaf naar de Heirstraat. Sla vervolgens rechts af naar de Slakweg. Aan het einde van deze weg slaat u linksaf naar de Kaakstraat om vervolgens vrijwel direct rechts af te slaan naar de weg Terhagen. Aan de rechterkant liggen circa 100 parkeerplekken waar de auto neergezet kan worden. Wij ontvangen u vervolgens graag bij de poort van het kasteelpark aan het begin bij de Kaakstraat.

Coronamaatregelen

Voor een bezoek aan de slakmolen en op zaterdag aan de wapenkamer is een corona-check verplicht. Zorg dat u naast uw ticket en eventuele beschermerspas ook uw QR-code in de CoronaCheck-app samen met een geldig ID-bewijs gereed heeft.
Indien u geen geldige QR-code heeft kunt u alleen deelnemen aan het buitenprogramma.

Voor een bezoek aan het kasteel dienen bezoekers een coronabewijs in de CoronaCheck-app te laten zien.

Aanmelden voor exclusieve Beschermersexcursie op zaterdag 9 oktober Aanmelden voor excursie op zondag 10 oktober