default-header
HomeNieuwsFrans Pollux brengt Ode aan de Maas

Frans Pollux brengt Ode aan de Maas

dinsdag 20 juli 2021

De Maas, machtig, monster en muze

Het Limburgs Landschap viert dit jaar haar 90-jarig bestaan met als jubileumthema Ode aan Het Landschap. Speciaal daarvoor schreef Frans Pollux een lied over een voor hem favoriete plek, de Maas. Het is het eerste liedje van het muziekproject Ode aan het Landschap van Het Limburgs Landschap in samenwerking met Poppodium Grenswerk. Daarin bezingen zeven Limburgse muzikanten hun favoriete Limburgse natuurgebied. De zeven liedjes verschijnen op 31 juli.  

Pollux over zijn lied: “Het gaat over het leven van iedereen die met de rivier leeft. Van de vele gezichten die de Limburgse Maas heeft, zagen we de afgelopen dagen het donkerste: de Maas als monster. Toen had ik mijn nieuwe liedje, Nao de Maas toe, net opgenomen. Ondanks de overlast blijft de rivier voor de meeste Limburgers vooral een moeder. ‘n Moeder die leven en verbondenheid brengt, en af en toe neemt wat haar toekomt. ‘n Moeder ook die er altijd is geweest en altijd zal zijn.  Mijn lied gaat precies daarover: over de rol die de rivier onvermijdelijk speelt in het leven van iedereen die aan haar oevers woont.’ De Maas is ook een inspiratiebron, een muze. Duizenden mensen hebben de Maas met al haar kracht, maar ook pracht dit weekend vastgelegd. Tom Ketelings van BEELDWERK.TV filmde het Maasdal tijdens de overstroming. Daaruit ontstond het idee die twee creatieve uitingen te combineren tot een nieuwe clip bij het gevoelsrijke nummer. Vanaf dinsdag 20 juli zal die clip te zien zijn op YouTube als eerste nummer van de cd Ode aan Het Landschap die op 31 juli gepresenteerd wordt in Kasteeltuinen Arcen.

Muziekproject

Het lied van Frans Pollux is er een uit een serie van 7 die op die nieuwe cd staan. Het Limburgs Landschap is samen met  Poppodium Grenswerk een muziekproject gestart ter gelegenheid van haar 90-ste verjaardag. Daarvoor werden 6 singer-songwriters uitgenodigd een nummer te maken over hun eigen favoriete plek in het Limburgse landschap.

Naast Frans Pollux maakten ook Ton Engels, Bart Storcken, Stephanie Struijk, Stef Classens en Ar-Jane een speciaal nummer voor Het Limburgs Landschap. Op de cd is nog een 7-de nummer te horen van de band die de creatieve wedstrijd van Het Limburgs Landschap gewonnen heeft in de sectie muziek. Bij de presentatie van de cd op 31 juli in de Kasteeltuinen Arcen wordt ook die winnaar bekend gemaakt.

Nao de Maas toe