default-header
HomeNieuwsHet Limburgs Landschap en Advantive sluiten een 4-jarige samenwerkingsovereenkomst

Het Limburgs Landschap en Advantive sluiten een 4-jarige samenwerkingsovereenkomst

vrijdag 21 mei 2021

Het Limburgs Landschap en ICT-dienstverlener Advantive sluiten een samenwerkingsovereenkomst van vier jaar. In deze samenwerking staan het realiseren en het vervolgens duurzaam in stand houden van een nieuw bos in Nederweert centraal. Hiermee willen beide organisaties een bijdrage leveren aan een gezonder klimaat, een natuurlijke leefomgeving en CO2 reductie.

Willemjan van Laarhoven, directeur van Advantive: “Advantive hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. We vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. Met onze duurzame en innovatieve ICT-dienstverlening bereiden we onze opdrachtgevers beter voor op de toekomst. We zijn trots op waar we nu staan en we hebben grote ambities voor de toekomst. Ook nemen we op diverse vlakken maatregelen om onze CO2 emissie te minimaliseren en te compenseren. Ons streven is om over een aantal jaren CO2 neutraal te kunnen werken. Dit doen we in nauwe samenwerking met Het Limburgs Landschap. Samen met Het Limburgs Landschap dragen we actief bij aan een duurzamere en schonere wereld voor onze en toekomstige generaties. Het is fijn als we de wereld voor onze kinderen iets schoner kunnen achterlaten, dan dat deze nu is.”

Het Limburgs Landschap heeft mede met de steun van Advantive twee landbouwpercelen grenzend aan het Weerterbos kunnen verwerven met een totale oppervlakte van 5,5 hectare. De huidige bossen zijn onvoldoende bestand tegen de klimaatverandering. Dit vraagt om een nieuwe aanpak voor bosaanplant en -onderhoud. Hierbij wordt zowel aan flora als fauna gedacht. Door een grote variatie aan boom- en struiksoorten aan te planten is het nieuwe bos beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Bovendien wordt er gekozen voor het gebruik van inheemse soorten, zodat ook de bijdrage aan de biodiversiteit het hoogst is.

Willemjan van Laarhoven vervolgt: “We zijn afgelopen najaar in contact gekomen met Het Limburgs Landschap. Onze ambities sluiten goed op elkaar aan. We vinden het beide belangrijk om in de regio bedrijven met elkaar te verbinden, kennis te delen, samen te werken, lokaal in actie te komen tegen klimaatverandering en onze regio duurzamer te maken. We kijken er dan ook naar uit om samen met Het Limburgs Landschap deze mooie plannen in onze regio te verwezenlijken.”

Wilfred Alblas, directeur-bestuurder van Het Limburgs Landschap: “Het Limburgs Landschap beheert in Limburg een groot aantal natuurgebieden. Ons doel is een nieuw en toekomstbestendig bos te creëren grenzend aan het Weerterbos in Nederweert. Het Limburgs Landschap heeft de steun van het bedrijfsleven, donateurs en vrijwilligers nodig om al haar plannen en werkzaamheden mogelijk te maken. Mede dankzij Advantive zijn we in staat om onze ambities voor een duurzame toekomst te verwezenlijken. Deze samenwerking betekent veel voor ons.”

Het Limburgs Landschap en Advantive sluiten een 4-jarige samenwerkingsovereenkomst