default-header
HomeNieuwsHet Limburgs Landschap zoekt voor het nieuwe tuinseizoen vrijwilligers voor de Historische Tuin in Montfort

Het Limburgs Landschap zoekt voor het nieuwe tuinseizoen vrijwilligers voor de Historische Tuin in Montfort

woensdag 15 november 2023

Het Limburgs Landschap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het tuinteam bij de historische tuin bij Kasteel Montfort vanaf het nieuwe tuinseizoen komen versterken. In de historische tuin kun je lekker met de handen aan het werk in een groene omgeving. 

Meewerken aan behoud groen erfgoed

Groene vingers of nog maar een beginnende tuinier? In de 3 hectare grote historische tuin is voor iedereen wel een klus te vinden, bijvoorbeeld in de levendige groente- en kruidentuin. Een mooie, rustige plek in de natuur waar vrijwilligers de handen uit de mouwen kunnen steken en het hoofd leegmaken.

De historische tuinen en het naastgelegen kasteel maakten vroeger deel uit van Heerlijkheid Montfort. De tuin was ooit verdwenen maar is inmiddels in ere hersteld. Om deze grote tuin tot haar recht te laten komen is goed onderhoud van belang, de hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel. Het is mogelijk om zelfstandig aan de slag te gaan in de tuin, op dinsdag- en woensdag wordt er gezamenlijk gewerkt.

Wat vragen wij?
  • Interesse in het werken in een historische tuin;
  • Enkele uren per week beschikbaar vanaf  februari/maart (in overleg);
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken;
Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gezellig vrijwilligersteam waarin gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen voor een vrijwilligersovereenkomst en vrijwilligerskleding. Onze vrijwilligers zijn belangrijk voor ons dus wij zorgen ook jaarlijks voor een waarderingsbijeenkomst. Daarnaast kun je altijd komen genieten van je werkzaamheden want de tuin is vrij toegankelijk dus iedereen is altijd van harte welkom om lekker te wandelen.

Interesse?

Meld je aan en vul het formulier in onder aan deze pagina. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op. Je bent natuurlijk ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen in de historische tuin. Vanaf het vroege voorjaar wordt er weer samen gewerkt op dinsdagen en woensdagen.

Aanmelden als vrijwilliger
Het Limburgs Landschap zoekt voor het nieuwe tuinseizoen vrijwilligers voor de Historische Tuin in Montfort