default-header
HomeNieuwsHuys Kaldenbroek zoekt nieuw initiatief

Huys Kaldenbroek zoekt nieuw initiatief

vrijdag 12 april 2024

Het Limburgs Landschap is voor de bijgebouwen van Huys Kaldenbroek op zoek naar een nieuwe huurder. Zoekt u een unieke locatie voor uw concept of initiatief op het gebied van yoga, meditatie, bezinning, gezondheid, rustgeving, retraites, workshops, trainingen, cursussen, heisessies, vergaderingen et cetera? In Kaldenbroek vindt je een mooie locatie.

Kaldenbroek in Lottum
In de oude Maasarm, tussen Grubbenvorst en Lottum, ligt in natuurgebied Kaldenbroek het Huys Kaldenbroek. Het op een kleine verhoging gelegen gebouw stamt uit het midden van de 16e eeuw, maar reeds in 1394 is er al sprake van een Huys Kaldenbroek. In de loop der eeuwen heeft het de nodige verbouwingen ondergaan en is een groot deel van de grachten gedempt. Het Huys Kaldenbroek is een vakantiewoning voor maximaal 24 personen en valt niet in de huur.

Nieuw initiatief voor schaapskooi en grote schuur
Het complete ensemble omvat ook nog een schaapskooi en grote multifunctionele schuur. Samen heeft het geheel wat weg van een Frans landgoed, maar ligt in Lottum, het rozendorp van Nederland. Het behoud van de sfeer van deze plek staat voorop bij elke nieuwe ontwikkeling. Om het ensemble heen ligt een kleinschalig landschap van natte hooilanden, elzenbroekbossen en poelen.

Huys Kaldenbroek zoekt nieuw initiatief

Het Limburgs Landschap zoekt per 1 oktober een partner voor de duurzame ontwikkeling van deze locatie. De huidige gebruiker van de twee bijgebouwen, bekend van “Kaldenbroeck: Huys voor puur leven” heeft aangegeven te willen stoppen. Het doel van Het Limburgs Landschap is om, onder andere, met de opbrengst de locatie in stand te houden.

Nieuwe toekomst
Elk nieuw concept moet ervoor zorgen dat het karakter en de sereniteit van deze plek behouden blijft. Een toekomstig initiatief mag op geen enkele wijze afbreuk doen aan de locatie of de omgeving. We zijn gebaat bij een duurzaam concept en daarom dagen we initiatiefnemers tegelijkertijd uit om eruit te halen wat erin zit, zonder dat het afbreuk doet aan de locatie of de omgeving.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die deze locatie te bieden heeft, neem dan contact op met Thijs Vossen van bureau Leisurebrains via 06- 83167967 of vossen@leisurebrains.nl.

U ontvangt dan uitvoerige informatie over deze locatie en de aanvullende voorwaarden. Samen met Leisurebrains bespreekt u vertrouwelijk uw plan. Bij grote voorkeur is dit een uitgewerkt conceptueel plan voorzien van een sluitende exploitatiebegroting. Op basis van een afwegingskader weegt men de plannen die worden gepresenteerd en schat men de haalbaarheid in. Men selecteert de beste plannen en stelt u in de gelegenheid om uw idee te pitchen bij Het Limburgs Landschap.