default-header
HomeNieuwsKunstexpositie Ode aan Het Landschap van start tijdens jubileumweekend Het Limburgs Landschap op 31 juli en 1 augustus

Kunstexpositie Ode aan Het Landschap van start tijdens jubileumweekend Het Limburgs Landschap op 31 juli en 1 augustus

dinsdag 27 juli 2021

Het Limburgs Landschap viert 31 juli en 1 augustus haar 90-jarig jubileum in Kasteeltuinen Arcen. Vanwege dit jubileum organiseerde de stichting de creatieve wedstrijd Ode aan Het Landschap. De stichting riep iedereen op om een eigen ode te brengen aan een van de gebieden van Het Limburgs Landschap. Foto’s, dans, schilderijen, gedichten, sculpturen of welke culturele uiting ook, alle inzendingen waren welkom. Vanaf het jubileumweekend op 31 juli en 1 augustus worden de mooiste werken tentoongesteld in Kasteeltuinen Arcen.  

Natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor creatieve mensen. Dat is gebleken uit de veelheid aan inzendingen en vooral ook de veelzijdigheid ervan. Er werden beelden, schilderijen, (computer)tekeningen, gedichten, foto’s, teksten en liedjes ingezonden. In totaal ontving Het Limburgs Landschap vele honderden inzendingen en moest dus gaan selecteren.

Winnaars

Een jury mede bestaande uit Saskia van der Wiel van Museum Van Bommel van Dam in Venlo en Joep Vossebeld van het Odapark in Venray hebben alle tentoongestelde kunstwerken bekeken en winnaars gekozen. Door de veelzijdigheid aan ingezonden odes was dit voor de jury een uitdagende opdracht. De mooiste kunstwerken maken kans op fraaie prijzen zoals een minivakantie in een van de erfgoedlocaties van Het Limburgs Landschap, exclusieve excursies en workshops, mooie boeken enzovoorts. Op 31 juli worden de prijswinnaars van de creatieve wedstrijd bekendgemaakt tijdens het jubileumweekend van Het Limburgs Landschap.

Zelf bekijken

Vanaf 31 juli in de middag kan iedereen deze bijzondere expositie komen bekijken als onderdeel van een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen. Schilderijen, foto’s en 3D-objecten zijn tentoongesteld op de Gelre-etage van Kasteel Arcen. De gedichten zijn langs een speciale route te vinden in het Lommerrijk. Daar komt zo’n inspirerende tekstuele Ode aan Het Landschap perfect tot zijn recht. Deze tentoonstelling is een extra aanleiding om de kleurrijke Kasteeltuinen Arcen te bezoeken. De tentoonstelling Ode aan Het Landschap is te zien tot het einde van het seizoen.