default-header
HomeNieuwsLimburgse muzikanten brengen Ode aan Het Landschap in Kasteeltuinen Arcen

Limburgse muzikanten brengen Ode aan Het Landschap in Kasteeltuinen Arcen

dinsdag 27 juli 2021

In 2021 bestaat Stichting het Limburgs Landschap 90 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn Het Limburgs Landschap en Poppodium Grenswerk het muziekproject Ode aan Het Landschap gestart. Daarvoor werden 6 Limburgse singer-songwriters uitgenodigd een nummer te maken over hun eigen favoriete plek in het Limburgse landschap. Het resultaat kunnen bezoekers van Kasteeltuinen Arcen op 31 juli en 1 augustus komen beluisteren tijdens de première van deze muzikale Ode aan Het Landschap.

Het Limburgse landschap herbergt een schat aan natuur en erfgoed. Niet zo verwonderlijk dus dat dit bijzondere landschap een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor muzikanten en andere kunstenaars. Om het 90-jarig jubileum van Stichting het Limburgs Landschap te vieren werden Frans Pollux, Ton Engels, Bart Storcken, Stephanie Struijk, Stef Classens en Ar-Jane gevraagd om hun Ode aan Het Landschap te brengen. Een zevende artiest is de muzikale winnaar van de creatieve wedstrijd Ode aan Het Landschap die zaterdag bekend wordt gemaakt. Dankzij Poppodium Grenswerk is het gelukt om deze zeven bijzondere nummers samen te brengen op één cd.

Zelf luisteren?

De cd Ode aan Het Landschap wordt tijdens een feestelijk jubileumweekend gepresenteerd tijdens live optredens die gedurende de middag voor bezoekers van de Kasteeltuinen plaatsvinden in het Amfitheater. De cd is te koop bij Kasteeltuinen Arcen voor €14,90. Hij is ook te bestellen door €18,50 (cd+verzendkosten) over te maken naar rekeningnummer NL63 ABNA 0484 0746 28 onder vermelding van ‘cd Ode aan Het Landschap + naam en adresgegevens. Ons secretariaat zorgt er na betaling voor dat de cd wordt verzonden. Daarnaast zijn de liedjes ook verkrijgbaar op Spotify.

Bestel nu uw tickets voor het jubileumweekend van Het Limburgs Landschap op www.kasteeltuinen.nl en beluister live de nummers als onderdeel van een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen. Tijdens het jubileumweekend wordt ook de expositie Ode aan Het Landschap geopend als resultaat van de creatieve wedstrijd Ode aan Het Landschap.

Programma Amfitheater

Zaterdag 31 juli: 14.00, 15.00 en 16.00 uur
Zondag 1 augustus: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Er is een beperkt aantal zitplaatsen tijdens de optredens. Reserveren is niet mogelijk.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg