default-header
HomeNieuwsNatuurwerkdag

Natuurwerkdag

maandag 18 oktober 2021

De Natuurwerkdag komt er weer aan! Heb jij je al opgegeven voor een gezellige natuurklus bij jou in de buurt op 5 of 6 november? Inmiddels staan er meer dan 350 klussen op de website, ook in onze natuurterreinen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag op de Linnerheide, de Ravenvennen en de Bemelerberg.

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Kijk voor alle locaties op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!