default-header
HomeNieuwsStichting het Limburgs Landschap en Solvay samen voor de natuur

Stichting het Limburgs Landschap en Solvay samen voor de natuur

vrijdag 22 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober hebben de medewerkers van Solvay Chemie BV Linne-Herten de handen uit de mouwen gestoken in een natuurgebied van Het Limburgs Landschap in Herten. Beide organisaties zijn blij met de samenwerking tussen het bedrijfsleven en natuurbescherming.

Snoeien

Het natuurterrein naast de locatie van Solvay in Herten dreigde overwoekerd te worden door bomen, zoals berken. Om de natuurwaarden hier in stand te houden wil Het Limburgs Landschap het gebied graag open houden. De medewerkers van Solvay hebben daarbij geholpen door de handen uit de mouwen te steken en opslag (scheuten vanuit de wortels) te snoeien. Bart van de Ven, boswachter van Het Limburgs Landschap is blij met het de betrokkenheid van een bedrijf zoals Solvay. “Het is toch mooi om te zien dat we ons samen kunnen inzetten voor de toekomst van onze natuur!”

Solvay Citizen Day

Solvay organiseert ieder jaar een Solvay Citizen Day, onderdeel van het Solvay One Planet programma, waarop de gehele organisatie wereldwijd iets terug doet voor de gemeenschap. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Via een vrijwilliger van Het Limburgs Landschap, die werkzaam is bij Solvay, zijn de twee organisaties met elkaar in contact gekomen. “Dit evenement is een unieke mogelijkheid om met elkaar te werken aan de versterking van biodiversiteit. Dit is iets dat we verplicht zijn aan onze planeet en aan onze kinderen.“ Aan het einde van de activiteit is op het terrein van Solvay een insectenhotel onthult. In het voorjaar zal een bloemenmengsel worden ingezaaid om insecten aan te trekken.