default-header
HomeNieuwsThemanummer over de Anstelvallei

Themanummer over de Anstelvallei

dinsdag 10 oktober 2023

Het Limburgs Landschap wil natuur en erfgoed in heel Limburg koesteren en beleefbaar maken voor Limburgers. Tot 2015 waren we in het zuidoosten van de provincie echter praktisch niet aanwezig. Hoe anders is dat nu. Met de Anstelvallei en het daarin gelegen monument Nieuw Ehrenstein beheren we nu een van de parels in Parkstad. Een groene long in een heel dichtbevolkt gebied. De Anstelvallei ligt ingeklemd tussen de bebouwing en infrastructuur van buitenring, bedrijfsterrein, spoorlijn en woonwijk, maar als je er wandelt zou je dat niet zeggen. Het was een voor velen onontdekt gebied en ook de mensen van Het Limburgs Landschap keken ervan op toen ze er op uitnodiging van de Gemeente Kerkrade voor het eerst kwamen. Met wat meer aandacht en – vooral – het restaureren van de sterk vervallen
hoeve Nieuw Ehrenstein zou het nog mooier kunnen worden. Dat was de gedachte en de rest is geschiedenis, zeggen ze in zo’n geval. En wat een werk is het geweest!

In deze speciale editie van Limburgs Landschap vindt u de beelden, verhalen en achtergronden bij het vele werk dat verzet is om de Anstelvallei nóg mooier te maken. Tot een plek waar we graag komen. Een plek om trots op te zijn. Een plek om te koesteren!

Dit themanummer van Limburgs Landschap is een samenwerking van Gemeente Kerkrade en Het Limburgs Landschap. 

Bekijk het themanummer over de Anstelvallei