default-header
HomeNieuwsVrijwilligers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

Vrijwilligers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

donderdag 29 september 2022

Het IVN Elsloo, Historiehuis van de Maasvallei en Het Limburgs Landschap zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die aan de slag willen in het historische park bij Kasteel Elsloo. In het 9 hectare grote park is genoeg te doen, vrijwilligers kunnen dus regelmatig aan de slag. Wil jij graag mensen vertellen over de bijzondere historie van Kasteelpark Elsloo of sta jij het liefst met je voeten in de aarde? Wij zoeken zowel vertellers en herstellers.

Vertellers

Kasteelpark Elsloo kent een boeiende geschiedenis waar veel over te vertellen is. Het kasteel en het park zijn historisch nauw met elkaar verbonden, een eenheid die met diverse beheer- en inrichtingsmaatregelen wordt versterkt. Dankzij een stelsel van wandelpaden is het gebied uitstekend te beleven. Wij zoeken enthousiaste gidsen, die het leuk vinden om bezoekers mee te nemen over deze wandelpaden en de historie van het Kasteelpark Elsloo te delen. Natuurlijk word je ingewerkt door ervaren gidsen en krijg je ondersteuning en input vanuit de betrokken organisaties. Je werkt samen met andere vrijwilligers en hebt contact met geïnteresseerde bezoekers van jong tot oud. De rondleidingen vinden met regelmaat plaats in de weekenden, maar kunnen – op aanvraag – ook op weekdagen gegeven worden.

Herstellers

Groene vingers of nog maar een beginnende tuinier? In het historische kasteelpark is voor iedereen wel een klus te vinden. De omvorming van de bij het kasteel horende gronden tot een parkaanleg in nieuwe landschapstijl (1820) is door de familie Geloes gerealiseerd. Vandaag de dag is een groot deel van deze aanleg nog herkenbaar in het Kasteelpark van Elsloo. Om het park tot haar recht te laten komen is goed onderhoud van belang, de hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel.

 

Bekijk de vacatures Aanmelden als vrijwilliger