• oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Fotowedstrijd 'Cultureel Erfgoed'

Fotowedstrijd 'Cultureel Erfgoed'


FOTOWEDSTRIJD ‘CULTUREEL ERFGOED’
2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De instandhouding van ons erfgoed is ambachtelijk vakmanschap en een meer dan mooi en uitdagend thema voor de fotowedstrijd van 2018. Evenals voorgaande jaren organiseren wij die weer samen met Drukkerij Schrijen-Lippertz en De Limburger.
Het fotografische vakmanschap van u zien we graag terug in de foto over het cultureel erfgoed van Stichting het Limburgs Landschap. Wie weet wordt u de winnaar van maar liefst 500 euro.
 
HET LIMBURGS LANDSCHAP: ‘MOOI DICHTBIJ’
Van Chateau Neercanne tot Fort Hazepoot bij Arcen en van de Stockxhof in Landgoed Exaten tot de Belletboomgaard bij Cottessen. Door heel Limburg heeft Het Limburgs Landschap zo’n 80 aantrekkelijke natuurgebieden die het bezoeken meer dan waard zijn [Huys Kaldenbroek, foto Henk Heijligers]. Het culturele erfgoed met molens, boerderijen, kastelen, kapellen, veldkruizen maken daar onlosmakelijk deel van uit. Samen vormen zij het uitdagend decor van de fotowedstrijd ‘CULTUREEL ERFGOED’.
 
‘CULTUREEL ERFGOED’
Het culturele erfgoed is meer dan alleen een fotogeniek [detail van een] gebouw in een van de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap. Hoogstamboomgaarden, het vorstengraf op Landgoed de Hamert, loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog, landgoederen, lanen en hagen, de grenskerk bij het Weerterbos, het kerkhof bij Dubbroek of ruïne Stein, veldschuren, bakovens, historische en kenmerkende landschapselementen van essen, houtwallen en graften om maar enkele voorbeelden te noemen.
De ingezonden foto’s moeten vooral inspireren, verrassen en stimuleren om zelf naar buiten te gaan, om te genieten van al het moois dat Het Limburgs Landschap beschermt en dat is duidelijk meer dan natuur alleen!
Van de 36 winnende foto’s wordt een fototentoonstelling gemaakt die te zien zal zijn in het Limburgs Museum en Kasteeltuinen Arcen, natuurlijk vallen die 36 ook in de prijzen.
 
INSTUREN
Stuur uw unieke foto in en verras jury en publiek met uw kijk op het ‘CULTUREEL ERFGOED’ van Het Limburgs Landschap. Een paar voorwaarden:
• per fotograaf kunnen maximaal 5 foto’s worden ingezonden via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl
• blijf op de wandel- en fietspaden [struingebieden uitgezonderd]
• insturen kan tot uiterlijk 15 oktober aanstaande
• foto’s dienen gemaakt te zijn in de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap [www.limburgs-landschap.nl/gebieden].
Uiteindelijk zal een deskundige vakjury in combinatie met het publiek bepalen wie de winnaar is van hoofdprijs van €500.