default-header
Home Afleveringen Natuur en Zo

Afleveringen Natuur en Zo

Bekijk hier alle aflevering van Natuur en Zo, een ode aan het Limburgse Land.

Aflevering 1

In deze aflevering legt collega Patrick uit wat hellingbossen toch zo bijzonder maakt.

Aflevering 2

Collega René legt uit hoe de restauratie van Nieuw-Ehrenstein in zijn werk is gegaan en voor welke uitdagingen je als erfgoedeigenaar kan komen te staan.

Aflevering 3

In deze aflevering vertelt collega Jos over de waterhuishouding van de Vlootbeek.

Aflevering 4

In deze aflevering van Natuur en Zo zien we dat de Maas zelf zorgt voor nieuwe natuur als ze maar een beetje de kans krijgt. Collega Edmond laat het je zien in Barbara’s Weerd.

Aflevering 5

In het Weerterbos laat collega Jos zien wat bosbeheer inhoudt.

Aflevering 6

Collega Tom neemt je mee naar de Hamert en laat zien wat heidebeheer inhoudt.

Aflevering 7

In deze aflevering is er aandacht voor begrazing in onze natuurgebieden. Bloemist Chantal van Kasteeltuinen Arcen laat zien dat hagen veel mooier zijn dan schuttingen en geeft tips over hoe ze bij te houden.

Aflevering 8

In deze aflevering neemt collega Tom je mee op zoek naar sporen uit het verleden in de natuur en leert bloemist Chantal van Kasteeltuinen Arcen je alles over de roos.

Aflevering 9

In deze aflevering aandacht voor een kleiner exemplaar uit de dierenwereld; de geelbuikvuurpad. Deze amfibie komt in Nederland alleen in Zuid-Limburg voor. Verder laat Chantal van Kasteeltuinen Arcen zien op welke manier je een mooie rotstuin kunt aanleggen en op Hoeve Jamboors gaat Peter scheuren op de tractor.

Aflevering 10

In deze aflevering van Natuur en Zo een kruisbestuiving van 2 soorten erfgoed. Op Kasteelpark Elsloo komen materieel en landschappelijk erfgoed samen. Chantal van Kasteeltuinen Arcen laat je zien hoe je een prachtig najaarsboeket kunt maken om je huis in herfstsferen te krijgen en natuurlijk wordt weer een bezoek gebracht aan hoeve Jamboors.

Aflevering 11

In deze uitzending is er speciale aandacht voor natuurlijk akkerbeheer. In Kasteeltuinen Arcen gaan we dieper in op herfstkleuren in de tuin.

Aflevering 12

In deze aflevering van Natuur en Zo nemen we een kijkje in de grootste hoogstamboomgaard van Nederland. Deze ligt er prachtig bij, en wandelaars plukken de vruchten van het beheer. Met de winter in aantocht laat Chantal van Kasteeltuinen Arcen zien hoe je de vogels en andere dieren een handje kunt helpen.

Aflevering 13

In deze aflevering van Natuur en Zo aandacht voor sporen van hoogwater. We nemen daarvoor een kijkje bij de Lus van Linne met Jos en Arjan. Chantal geeft tips over hoe je mooie plukboeketten maakt en daar lang plezier van kunt hebben.

 

Aflevering 14

In aflevering 14 nemen we een kijkje in de groene long van de regio Parkstad, de Anstelvallei, wordt uitgelegd hoe we Nieuw Ehrenstein duurzaam hebben gerestaureerd, laat bloemist Chantal zien welke bomen en heesters je tuin al in het vroege voorjaar kleuren en nog veel meer.

Aflevering 15

In deze aflevering van Natuur en Zo brengen we een bezoek aan en in enkele vennen; we zien hoe het herstel wordt aangepakt en wat het oplevert, nemen vader en zoon Pelzer ons mee naar we de tweede wijngaard op hun domein Aldenborgh, toont bloemist Chantal dat in elke tuin wel een prachtige klimplant past, en brengt moestuinman Simon ons in Romeinse sferen.

Bekijk actuele uitzendtijden