default-header
Home Ode aan het landschap

Ode aan het landschap

In 1931 waren er plannen om de Boshuizerbergen bij Venray te ontginnen, deze plannen vormden de aanleiding voor de oprichting van Stichting het Limburgs Landschap. Dat betekent dat we in 2021 ons 90-jarig jubileum vieren. Het komende jaar zullen we daar natuurlijk uitgebreid aandacht aan besteden door een ode aan het unieke Limburgse landschap te brengen. U doet toch ook mee?

Inspiratiebron

Veel mensen genieten dagelijks van de prachtige gebieden die een schat aan natuur en erfgoed herbergen. Niet zo verwonderlijk dus dat het landschap een onuitputtelijke inspiratiebron is voor creatieve mensen. Daarom roepen we iedereen op om een eigen ode te brengen aan een van de gebieden van Het Limburgs Landschap. Foto’s, dans, schilderijen, gedichten, sculpturen of welke culturele uiting ook, alle inzendingen zijn welkom. De mooiste odes zullen tentoongesteld of opgevoerd worden in Kasteeltuinen Arcen.

Deelname is natuurlijk mooi maar er zijn ook fraaie prijzen te winnen zoals een verblijf in een van onze vakantieverblijven, exclusieve excursies en workshops, mooie boeken, entreekaarten enzovoorts.

Meedoen

De wedstrijd Ode aan het Landschap is gesloten. Winnaars worden 31 juli in Kasteeltuinen Arcen bekend gemaakt. De tentoonstelling Ode aan Het Landschap is vanaf dan te zien tot het einde van het seizoen in Kasteeltuinen Arcen.

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor deelname aan Ode aan Het Landschap
Op stap

In 2021 brengen ook wij een ode aan Het Limburgs Landschap en nemen u mee in onze geschiedenis. Sinds de oprichting hebben we een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels beheren we meer dan 9.000 hectare natuur en blijft het aantal monumentale gebouwen, dat door de stichting is verworven en gerestaureerd, groeien. Aan de hand van 12 mooie wandel- en fietsroutes laten wij u het verhaal van Het Limburgs Landschap ontdekken. Elke maand verschijnt een nieuwe route die u meeneemt naar onder andere de Boshuizerbergen, Sarsven en de Banen of de Bemelerberg.

Bekijk hier de jubileumroutes

Vieren op locatie met erfgoedweekenden

Een jubileum mag gevierd worden. Daarom organiseren wij in 2021 jubileumweekenden. Via de komende kwartaalbladen en onze social media houden we u op de hoogte. U bent van harte welkom.

Jubileumweekend

Op 31 juli en 1 augustus vieren we ons jubileum tijdens ons jubileumweekend in Kasteeltuinen Arcen. We openen de expositie Ode aan het Landschap, en ook de muzikale odes van Limburgse artiesten worden live gespeeld tijdens het jubileumweekend.

Bekijk hier de jubileumroutes