default-header
Home Vertellers gezocht voor klooster Hoogcruts

Vertellers gezocht voor klooster Hoogcruts

In het glooiende landschap tussen Margraten en De Plank vormt klooster Hoogcruts een echte blikvanger. Het Limburgs Landschap herstelde de oude kloosterruïne en zorgde ervoor dat de magie van het klooster bewaard bleef. Over dit unieke complex is zo veel te vertellen dat er met een vaste regelmaat een rondleiding of excursie gegeven kan worden. Daarom is Het Limburgs Landschap op zoek naar vertellers.

Het verhaal gaat dat bijna 600 jaar geleden ‘op de hoogten’ ten noorden van de Noorbeek een kudde schapen plotseling in een wijde boog neerknielde voor een struik. De verbaasde herder volgde het voorbeeld van zijn kudde en ontdekte al biddend, op de wortels van de struik, een kruis. Op de plek verrees een kapel die de naam Hoogcruts kreeg. De kapel werd uitgebouwd tot klooster en ontwikkelde zich in de loop der eeuwen tot pelgrims- en bezinningsoord.

Vertellen over uniek erfgoed

Na een enorme brand in 1979 bleef slechts een karkas van dit grote complex over. 30 jaar leegstand in weer en wind en plundering deden de rest. Het unieke verhaal van het eeuwenoude klooster en de even trieste als aansprekende restanten zorgden ervoor dat Het Limburgs Landschap de uitdaging aanging en het klooster een nieuwe toekomst gaf. Wij zoeken enthousiaste gidsen die het leuk vinden om bezoekers mee te nemen en de historie van Hoogcruts te delen. Natuurlijk word je ingewerkt door ervaren gidsen en krijg je ondersteuning en input vanuit Het Limburgs Landschap. Je werkt samen met andere vrijwilligers en hebt contact met geïnteresseerde bezoekers, van jong tot oud.

Wat vragen wij?
  • Interesse in historie en groen;
  • Enkele uren per maand beschikbaar (in overleg);
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je vindt het leuk om je kennis te delen;
Wat bieden wij?

Je komt te werken in een nieuw te vormen vrijwilligersteam waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen voor een vrijwilligersovereenkomst. Onze vrijwilligers zijn belangrijk voor ons dus wij zorgen ook jaarlijks voor een waarderingsbijeenkomst. Daarnaast kun je altijd komen genieten van je werkzaamheden bij Hoogcruts.

Interesse?

Ben jij onze nieuwe gids? Meld je aan en vul het formulier in. Lees meer op www.hxhoogcruts.eu