default-header
Home Vrijwilligersvacature Gastheer/vrouw Frankenhofmolen

Vrijwilligersvacature Gastheer/vrouw Frankenhofmolen

Sinds eind 2020 komt deze geschiedenis van de Frankenhofmolen, 6295 NC te Holset, tot leven. Er is een expositie ingericht en de molen draait inmiddels ook weer regelmatig haar rondjes. Om te kunnen zorgen dat veel mensen deze parel in het landschap kunnen komen bewonderen zijn wij op zoek naar gastheren en/of gastvrouwen die ons willen helpen om de molen de 2de en de 4de zaterdag van de maand open te stellen voor publiek.

Meewerken aan het doorgeven van een rijke geschiedenis

De Frankenhofmolen, ook wel Volmolen genoemd, is een industriële watermolen uit het begin van de 17e eeuw. De molen ligt aan de Zieversbeek en wordt via een speciaal daarvoor aangelegde molentak met drie molenvijvers van water voorzien. Het is een industrieel complex en heeft door de eeuwen heen gefunctioneerd als kopermolen, textielfabriek en graanmolen. De Frankenhofmolen is een rijksmonument. Als gastheer en gastvrouw ontvang je mensen en geef je hun de mogelijkheid de exposite te bekijken en vragen te beantwoorden.

Wat vragen wij?
  • Interesse in het verhaal van historisch erfgoed;
  • Minstens 1x per maand beschikbaar;
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je bent gastvrij, een echt mensenmens.
Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gezellig vrijwilligersteam waar in overleg veel mogelijk is. Wij zorgen ook dat onze gastheren en gastvrouwen voldoende basisinformatie krijgen zodat het werk goed gedaan kan worden. Tevens voorzien wij onze gastheren en gastvrouwen van herkenbare kleding.

Interesse?

Meld je aan en vul het formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden als vrijwilliger