default-header
HomeActiviteitenBeijlshof LandArt Manifestatie

Beijlshof LandArt Manifestatie

De Stichting Kunst en Cultuur Leudal organiseert van 15 t/m 30 oktober de ‘Beijlshof Landart Manifestatie’. Op het eeuwenoude landgoed Beijlshof te Heythuysen, gelegen op het kruispunt van vier middeleeuwse karresporen uit Haelen, Horn, Heythuysen en Baexem, creëren 19 kunstenaars werken in en met behulp van de natuur. Langs de kunstwerken is een wandelroute uitgestippeld.

Onderdeel is een project waarbij 80 leerlingen van Jenaplanbasisschool de Klink uit Grathem en Basisschool de Zjwiek uit Roggel, onder begeleiding van drie kunstenaars, fantasiedieren van natuurlijke materialen maken die in het landschap worden geplaatst.

Historische expositie

In de eeuwenoude rustieke schuren komt een historische tentoonstelling over de relatie van boerderij Beijlshof en andere boerenhoeven in de regio met de Graven van Horne. Vele dorpen in Midden-Limburg vielen voor de Napoleontische tijd onder het Graafschap Horn.

Welkom

De buitenexpositie van ‘Beijlshof Landart Manifestatie’ is van zaterdag 15 oktober t/m zondag 30 oktober dagelijks toegankelijk [Beijlshof 1, 6093 PK Heythuysen, parkeren is op het landgoed niet toegestaan en kan bij Frank Coolen Machines; Biesstraat 59, 6093 AC Heythuysen]. De Historische expositie en het terras zijn geopend op vrijdag t/m zondag tussen 13 uur en 17 uur. Op verzoek worden voor groepen rondleidingen verzorgd. Lees meer op www.Beijlshof-LandArt.nl.

Beijlshof LandArt Manifestatie
Foto: Joop Laarakkers
Beijlshof LandArt Manifestatie