default-header
Home Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op deze pagina staan veel gestelde vragen over Het Limburgs Landschap, onze werkzaamheden, natuurgebieden en monumenten. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik meedoen aan excursies van Het Limburgs Landschap?

Vanaf 2024 dienen voor alle excursies tickets gekocht te worden. Dan kan via onze activiteitenkalender. Beschermers ontvangen 2,50 korting.

Hoe kan ik me afmelden voor excursies?

Annuleren of wijzigen is alleen mogelijk tot 5 werkdagen voorafgaande aan de excursiedatum. Neem daarvoor contact op met Global Ticket via ticketsupport@cm.com of regel het zelf via www.tickets.limburgslandschap.nl/nl/ticketsupport. Hou hiervoor uw ticketnummer bij de hand.

Hoe kan ik als Beschermer korting krijgen voor activiteiten van Het Limburgs Landschap?

Vanaf 2024 vermelden we deze kortingscode in ons kwartaalblad. Niet ontvangen of gemist? Neem dan contact met ons op.

Mag ik met een metaaldetector de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap in?

Het is niet toegestaan om met een metaaldetector de gebieden van Het Limburgs Landschap in te gaan, tenzij een werknemer van Het Limburgs Landschap hier opdracht voor heeft gegeven.

Mogen honden mee bij excursies van Het Limburgs Landschap?

Nee, honden mogen niet mee bij excursies van Het Limburgs Landschap. We maken een uitzondering voor hulphonden.

Ik heb een omgevallen boom gezien in een natuurgebied van Het Limburgs Landschap, wat moet ik doen?

Meld een gevaarlijke situatie met foto en de zo nauwkeurig mogelijke locatie aan info@limburgs-landschap.nl.

Er loopt vee van Het Limburgs Landschap los, wat moet ik doen?

Geef dit door via info@limburgs-landschap.nl of vul het contactformulier in. Vermeld daarbij zo nauwkeurig mogelijk de locatie waar het vee loopt. Goed om te weten dat wij alleen galloway-runderen, konikspaarden, schapen en geiten inzetten voor begrazing in onze natuurterreinen.

Is het veilig om tijdens een storm in het bos te lopen?

Nee, er wordt geadviseerd om niet de bossen in te gaan tijdens een storm. De harde windstoten kunnen ervoor zorgen dat grote takken uit de bomen breken en omlaag vallen. Bomen kunnen zelfs helemaal omwaaien. Daarom is het gevaarlijk om tijdens storm het bos in te gaan.

Is het veilig om in het bos te lopen na een storm?

Na een storm kunnen er in het bos op verschillende plekken nog losse takken in de bomen hangen, bomen kunnen nog op scherp staan en liggen er ook omgewaaide bomen over het pad. Het is dus belangrijk om goed op te letten en aan uw eigen veiligheid te denken als u al besluit om een boswandeling te gaan maken. We kunnen nooit garanderen dat het in het bos 100% veilig is, ben dus altijd alert. Blijf op de gemarkeerde routes, deze worden gecontroleerd op boomveiligheid. Sluippaden en andere toegangen tot onze natuurterreinen kennen geen controle. Dit is ook niet mogelijk over een oppervlakte van ruim 4500 ha bos en enkele honderden kilometers aan wandel, ruiter- en fietspaden.