default-header
HomeActiviteitenStruin over de duinen van de Maas (Afferden)

Struin over de duinen van de Maas (Afferden)

  • Datum 01 mei 2024
  • Locatie Activiteitencentrum De Zevenboom
    Kapelstraat 71 in Afferden
    Navigeer je route

De excursie start om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats van het Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, 5851 AS Afferden en duurt ongeveer 2 uur. 

Strik de schoenen maar stevig vast, want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Struin over de duinen van de Maas (Afferden)