default-header
HomeActiviteitenEr is meer dan het Reindersmeer

Er is meer dan het Reindersmeer

  • Datum 18 september 2024
  • Locatie Bezoekerscentrum De Maasduinen
    Bosserheide 3e, 5855 EA Well
    Navigeer je route

De wandeling start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E, 5855 EA in Well. Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg. De excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Het Reindersmeer is een natuurgebied wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingwerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt. Maar behalve deze uitzichten heeft het Reindersmeer nog veel meer te bieden. De Maasduinengids neemt de wandelaars daarom mee en laat zien dat je naast de wandelpaden ook volop kan genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Er is meer dan het Reindersmeer