default-header
HomeActiviteitenErfgoedweekend Hoogcruts

Erfgoedweekend Hoogcruts

  • Datum 09 oktober 2022
  • Locatie Hoogcruts
    Hoogcruts 9 6255 NS Noorbeek
    Navigeer je route

U KUNT NOG VOOR  zaterdag 8 oktober aanmelden

 

Er zijn zo van die objecten waarbij niet alleen derden, maar waar soms zelfs collega’s binnen Het Limburgs Landschap zich afvragen: “Waar beginnen ze nu weer aan?” Bij de aankoop van de ruïne Hoogcruts tussen Noorbeek en Slenaken op enkele honderden meters van de rijksgrens met België deed die vraag kort de ronde. Natuurlijk gaat Het Limburgs Landschap nooit over één nacht ijs en bovendien hebben we inmiddels de nodige ervaring met het restaureren en herbestemmen van monumenten. Toch was het beginnen aan de ‘klus Hoogcruts’ iets van de buitencategorie. Inmiddels is er veel gewerkt aan het in 1979 afgebrande voormalige klooster. Sommige delen zijn gerestaureerd, maar er is vooral geconsolideerd. De ‘Vrienden van Hoogcruts’ speelden daarbij een waardevolle rol. Nu wordt er gewerkt aan een herbestemming door het organiseren van verschillende activiteiten. Kom het zelf bekijken tijdens een rondleiding op zondag 9 oktober.

Verplicht aanmelden
Om alles goed te laten verlopen dient u vooraf een tijdslot te reserveren. U kunt met maximaal 2 personen deelnemen aan de excursie, en vol = vol.

Kunt u niet op zondag dan kunt u zich ook op zaterdag 8 oktober aanmelden. De tijdsloten vanaf 13.00 uur kunt u hiervoor gebruiken.

Erfgoedweekend Hoogcruts

Aanmelden voor Erfgoedweekend Hoogcruts

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap