default-header
HomeActiviteitenHerfstwandeling Reindersmeer

Herfstwandeling Reindersmeer

De wandeling start om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E, 5855 EA in Well. Denk aan stevig schoeisel, warme kleding en verzorging voor onderweg. De excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Het Reindersmeer is een natuurgebied wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingwerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt. Tijdens deze herfstwandeling verteld de Maasduinengids alles over de overgang van de herfst naar de winter. Hoe bereidt de natuur zich voor op de naderende winter? Wat doen de vele diersoorten in voorbereiding op hun winterslaap en hoe overleven planten. We gaan samen op pad op zoek naar sporen, maar genieten ook vooral van de prachtige herfst-taferelen.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Herfstwandeling Reindersmeer