default-header
HomeActiviteitenKinderactiviteit: Volle maanwandeling in De Maasduinen

Kinderactiviteit: Volle maanwandeling in De Maasduinen

  • Datum 23 maart 2024
  • Locatie Activiteitencentrum De Zevenboom
    Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden
    Navigeer je route

Zorg voor warme kleding en goed schoeisel voor uw kinderen. Er mag één ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit. 

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Onze gidsen nemen de kinderen mee op pad in het nachtelijke Bergerbos. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- kinderen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kinderactiviteit: Volle maanwandeling in De Maasduinen

Aanmelden voor Kinderactiviteit: Volle maanwandeling in De Maasduinen

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap