default-header
HomeActiviteitenKruidenwandeling op de Groote Heide

Kruidenwandeling op de Groote Heide

Kan je dat eten dan?
Al wandelend door de natuur op de Groote Heide in Venlo kunnen de wandelaars kennis maken met veel kruiden. De deelnemers zien de planten in hun natuurlijke omgeving en leren bijzondere kenmerken en gebruiken van de kruiden op een leuke manier kennen.
Veel van wat wij tegenwoordig zien als onkruid, ongewenst kruid, is eetbaar en meestal nog erg smakelijk ook. Andere planten kunnen echter weer giftig zijn en weer anderen vormen de basis voor onze huidige medicijnen.

Zo heeft de wilgenbast ontstekingswerende en pijnstillende eigenschappen, een middel waar aspirine uit is ontstaan. De blaadjes van duizendblad bijvoorbeeld kunnen rechtstreeks gebruikt worden om op wondjes of huiduitslag te leggen.
De madeliefknopjes hebben een heerlijke nootachtige smaak en van de paardenbloem is de hele plant eetbaar en zijn blad en bloemen rijk aan vitaminen A en C. Wilde marjolein is een meerjarige kruidachtige plant die vooral in de Griekse Italiaanse en Spaanse keuken wordt gebruikt. De nectar van deze plant heeft een suikergehalte van 76% hier komen veel insectensoorten en vlinders op af.

Iedereen is van harte welkom om deze middag meer te leren over kruiden in de natuur. De excursie start om 10:00 uur vanaf Gasterij De Groote Heide in Venlo en duurt ongeveer twee uur. Denk aan stevig schoeisel.

Kruidenwandeling op de Groote Heide