default-header
HomeActiviteitenNO ACCESS: Kunstmanifestatie in Cannerberg

NO ACCESS: Kunstmanifestatie in Cannerberg

De Cannerberg bij Maastricht herbergt een bijzonder groevenstelsel. Dit voormalige hoofdkwartier van de NAVO hield tijdens de Koude Oorlog alle militaire bewegingen voor en achter het IJzeren Gordijn nauwgezet in de gaten. In 1992 verliet de NAVO dit complex dat sinds 1956 onder de Wet op de Staatsgeheimen viel. Maandelijks worden excursies verzorgd waarbij bezoekers die geschiedenis kunnen beleven.

Viewmaster

In Maastricht worden al jarenlang succesvolle videokunsttentoonstellingen en projecten georganiseerd door Viewmaster Projects. Dit jaar kozen zij het thema Grenscontrole, Grensconflicten en Migratie. De geschiedenis van de Cannerberg paste perfect bij deze thematiek. Wie had toen kunnen denken hoe actueel die boodschap nog steeds is?

Bijzondere tentoonstelling

Een deel van het groevenstelsel is ingericht als tentoonstellingsruimte waar 21 hedendaagse videowerken en korte films te zien zijn onder de titel No Access. Bezoekers kunnen voor het eerst in dat deel van het gangenstelsel vrij ronddwalen. Viewmaster Projects zorgt voor een passende verlichting van de ruimtes waar geen projecties te zien zijn. De tentoonstelling is te bezoeken op donderdag t/m de zondag in de periode tussen 16 september en 13 november.

De tickets voor Viewmaster zijn voor € 5,- te bestellen via www.viewmaster-projects.com.

Foto Centro di Permanenza Temporanea, A. Paci.

 

NO ACCESS: Kunstmanifestatie in Cannerberg