default-header
HomeActiviteitenSteunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen (uitverkocht)

Steunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen (uitverkocht)

  • Datum 07 oktober 2023
  • Locatie Limbricht

Deze zeisinstructie is volgeboekt. Hou onze pagina in de gaten voor meer zeis-activiteiten. 

Voor wie het oude ambacht van het zeisen leren wil organiseert Stichting het Limburgs Landschap een zeisinstructie in Limbricht. Tijdens de instructie leer je over het veilig gebruik van de zeis en natuurlijk leer je haar scherp te maken door wetten of haren.

Hoewel steeds meer machines je van gras of andere begroeiing afhelpen is daar ook nog altijd de zeis. Op het eerste oog een spannend stuk gereedschap. Magere Hein zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan dat imago. Maar ook een van de oudste en eigenlijk meest effectieve stukken gereedschap. Er is niets waarmee je onder zo veel omstandigheden kan maaien als met een zeis. Daarbij is het de meest natuurvriendelijke manier van maaien! Vrijwilligers in natuur en landschap merkten dit ook en zij pakken vaak de zeis op.

De zeisinstructies wordt in samenwerking met een lokale vrijwilligster georganiseerd. Deelnemers die enthousiast worden over het zeis en natuurwerk kunnen zicht direct als vrijwilliger bij deze initiatieven aansluiten.

Deze praktijkinstructie duurt van 9:00 tot 14:00 uur en benodigde gereedschappen zijn aanwezig. Deelnemers die hun eigen zeis, wetsteen, haarspit en –hamer mee willen nemen kunnen met deze spullen aan de slag. Zorg voor een lunchpakketje, veiligheidsschoenen of anders zo stevig mogelijk schoeisel. Het adres waar de instructie wordt gegeven ontvangen deelnemers nadat een ticket is gekocht via onze ticketshop.
Steunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen (uitverkocht)