default-header
HomeActiviteitenWandeling Reindersmeer

Wandeling Reindersmeer

  • Datum 28 juli 2024
  • Locatie Bezoekerscentrum De Maasduinen
    Bosserheide 3E, 5855 EA in Well
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E, 5855 EA in Well en duurt ongeveer 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg. 

Het Reindersmeer is een natuurgebied wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingwerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt. De Maasduinengids neemt de wandelaars mee langs het Reindersmeer waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de ontstaanswijze en de natuurwaarden van het gebied.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Wandeling Reindersmeer