default-header
HomeNieuwsWinnaars wedstrijd ‘Ode aan Het Landschap’

Winnaars wedstrijd ‘Ode aan Het Landschap’

dinsdag 10 augustus 2021

Begin vorige eeuw waren er plannen om de Boshuizerbergen bij Venray te ontginnen, deze plannen vormden op 31 juli 1931 de aanleiding voor de oprichting van Stichting het Limburgs Landschap. Afgelopen weekend vierde Het Limburgs Landschap haar 90-jarig jubileum. Tijdens dit jubileumweekend vond ook de prijsuitreiking plaats van de kunstwedstrijd ‘Ode aan Het Landschap’.

Hoofdprijs

De heer Wim Smit won de hoofdprijs, een midweek in een van de luxe erfgoedlocaties van Het Limburgs Landschap, met zijn werk ‘Panorama rond Holset’. De jury vond zijn werk verrassend wat betreft materiaalkeuze en het gebruik van diverse technieken. Het werk van de heer Smit is samen met de andere geselecteerde kunstwerken tot 7 november te bewonderen in de tentoonstelling Ode aan Het Landschap in Kasteeltuinen Arcen.

In de prijzen

De honderden ingestuurde werken waren zeer divers. Het maken van een selectie en het aanduiden van de winnaars was dan ook geen makkelijke klus voor de jury. Naast de hoofdprijs zijn er ook in diverse categorieën prijzen uitgereikt, variërend van exclusieve excursies, boeken en fotoworkshops. De volgende personen vielen daarvoor in de prijzen: Nicole Jeurissen en Annie Henault [schilderijen], Paul Caquelein, Jacques Aussems en An Cuijpers-Rutjens [gedichten], Leo Tillmanns, Ger van de Ven en Ingrid Elshout [fotografie], Margot Schreurs [beeldend] en Véronique de Jong [digitaal].

Kwante Hippe

Voor de muziekgroep Kwante Hippe had hun deelname aan de wedstrijd nog een extra verrassing. Zij zijn met hun nummer ‘Zwarte water’ als winnaar in de categorie muziek ook opgenomen op de speciale jubileum cd die Het Limburgs Landschap heeft laten maken. Samen met de Limburgse muzikanten Frans Pollux, Stef Classens, Stephanie Struijk, Ton Engels, Bart Storcken en Ar-Jane brengen zij een muzikale ode aan de Limburgse natuur. De cd is te koop bij Kasteeltuinen Arcen of te bestellen via: https://www.limburgs-landschap.nl/ode-aan-het-landschap/.