default-header
Home Help mee de florakamer te herstellen

Help mee de florakamer te herstellen

Het Limburgs Landschap wil de historische Florakamer weer de sfeer geven van luxe en grandeur. Dankzij steun van onze donateurs is barokke plafondschildering kamer  in 2016 gerestaureerd. Al jaren troont de godin Flora weer sierlijk boven de hoofden van de mensen. Een prachtig resultaat, maar klaar is de kamer daarmee allerminst. Momenteel zweeft de godin Flora boven de gladde, kale muren. Nu is de rest van de kamer aan de beurt.

Vroeger vormde alles samen een prachtig geheel, een echt ‘gesamtkunstwerk’, met een historisch plafond, lage lambrisering, hoge vensterluiken, deuren, muurversieringen en meubels. Als Limburgs Landschap staan we nu voor de uitdaging om die samenhang weer te herstellen en het pronkstuk van Kasteel Arcen te laten herleven.

Help de pracht van de baroktijd te herleven in Kasteel Arcen met jouw eenmalige gift. Jouw steun is van onschatbare waarde en maakt het mogelijk om de schitterende Florakamer weer in volle glorie te herstellen en ons cultureel erfgoed te behouden. Doe vandaag nog een donatie en laat de 18e-eeuwse grandeur schitteren voor toekomstige generaties. Help ons de barok te laten bloeien in Kasteel Arcen. Doe je mee?

Ik wil bijdragen!

De florakamer zien?
De florakamer is met eigen ogen te zien in Kasteel Arcen gelegen in de Kasteeltuinen. Kijk voor meer informatie over de Kasteeltuinen en entree op www.kasteeltuinen.nl.


Het totaal opgehaalde bedrag tot nu toe

62% € 84.000 ❤︎🌳
0 Doel: € 135.000

Ja, ik doneer eenmalig

€ 10

Bedankt, elk stukje Florakamer is mooi meegenomen

€ 25

Super, dit bedrag kiezen de meeste mensen

€ 50

Geweldig, zo is de kamer nog sneller klaar

€..

Kies een bedrag naar keuze

Met jouw bijdrage brengen we de barok weer tot bloei in Kasteel Arcen.

Dit doen we met jouw steun

Aanbrengen wandbespanning

We brengen wandafwerking met blauw linnen wandbespanning met ingeweven patroon, van bloem- en rankwerk aan. Dit staat beschreven in de inventaris uit 1767.

Vloer vervangen

We vervangen de vloer door grenenhouten planken van 27 cm breed, zoals gebruikelijk in de baroktijd.

Gietijzeren kachel

We brengen een Duitse gietijzeren Ringwulstöfen uit circa 1750 terug. Voor die tijd uiterst modern.

Herstellen deuren, luiken en lambrisering

We herstellen het complete ensemble van de eikenhouten lambrisering, deuren en dubbele vensterluiken.

“Het hart van de Kasteeltuinen Arcen is haar beschermheilige Flora. Door reconstructie van het 18de -eeuwse interieur zal de plafondschildering nog meer floreren. Limburgse glorie wordt in haar volledigheid weer zichtbaar. Helpt u dit mogelijk te maken?”

Bartjan Bakker
Kasteelheer Kasteel Arcen

Help mee de florakamer te herstellen