default-header
Home Herstellers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

Herstellers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

Het IVN Elsloo, Historiehuis van de Maasvallei en Het Limburgs Landschap zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op woensdagochtend in een kersvers tuinteam aan de slag willen in het historische park bij Kasteel Elsloo. In het 9 hectare grote park is genoeg te doen, vrijwilligers kunnen dus regelmatig aan de slag.

Meewerken aan behoud groen erfgoed
Groene vingers of nog maar een beginnende tuinier? In het historische park is voor iedereen wel een klus te vinden. De omvorming van de bij het kasteel horende gronden tot een parkaanleg in nieuwe landschapstijl (1820) is door de familie Geloes gerealiseerd. Vandaag de dag is een groot deel van deze aanleg nog herkenbaar in het Kasteelpark van Elsloo. Om het park tot haar recht te laten komen is goed onderhoud van belang, de hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel.

Wat vragen wij?

  • Interesse in het werken in een historisch park;
  • Enkele uren per maand beschikbaar (in overleg);
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken;

 

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een nieuw te vormen vrijwilligersteam waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen voor een vrijwilligersovereenkomst, werkhandschoenen en gereedschap. Onze vrijwilligers zijn belangrijk voor ons dus wij zorgen ook jaarlijks voor een waarderingsbijeenkomst. Daarnaast kun je altijd komen genieten van je werkzaamheden want het park is vrij toegankelijk dus iedereen is altijd van harte welkom om lekker te wandelen.

Interesse?
Meld je aan en vul het formulier in.

 

Meer informatie is te vinden op www.leaderzuidlimburg.nl

Aanmelden als vrijwilliger