default-header
HomeNatuurgebiedenHuys Kaldenbroek

Huys Kaldenbroek

In de oude Maasarm tussen Grubbenvorst een Lottum ligt in natuurgebied Kaldenbroek het Huys Kaldenbroek. Het op een kleine verhoging gelegen gebouw stamt uit het midden van de 16e eeuw, maar reeds in 1394 is er al sprake van een Huys Kaldenbroek. In de loop der eeuwen heeft het de nodige verbouwingen ondergaan en is een groot deel van de grachten gedempt. Het gebouw vormt door de openheid van zijn omgeving een waar ‘landmark’. Het gerestaureerde Huys Kaldenbroek is door Het Limburgs Landschap ingericht als vakantiewoning. De vorige eigenaar heeft naast het ‘huys’ een nieuwe woning gebouwd. Met respect voor deze bewoners en huurders van de vakantiewoning, kunt u op het binnenterrein de buitenkant van de gebouwen bekijken. De gemarkeerde wandelroute rond Kaldenbroek loopt tevens langs Huys Kaldenbroek.

Vakantiewoning

Huys Kaldenbroek is een eind 14e -eeuws landhuis. De fundamenten dateren zelfs uit de 13e eeuw. Het huidige hoofdgebouw is ingericht als 24-persoons  vakantiewoning. Huys Kaldenbroek ligt in natuurgebied Kaldenbroek – Siebersbeek. Het geheel heeft wat weg van een Frans landgoed. Natuurlijk ligt deze vakantiewoning niet in een plaatsje in Frankrijk, maar in Lottum, het rozendorp van Nederland. Doordat de woning midden in de natuur ligt, krijgt u een gevoel van rust en even helemaal niets moeten.

Huys voor puur leven

Hier ervaart u rust zoals rust bedoeld is. Op het terras zit u heerlijk buiten om na een fiets- of wandeltocht nog even lekker na te kletsen met een heerlijke kop thee. Het zicht op de bloemrijke graslanden van Kaldenbroek en de eeuwenoude sfeer die Huys Kaldenbroek uitstraalt doen dan ongetwijfeld de rest. Het is niet voor niets dat het beroemde Pieterpad hier langs komt.

Duik in Kaldenbroek

Bekijk hier de kaart met wandelmogelijkheden