default-header
HomeNatuurgebiedenSchrevenhof – Koningshof – Heerenhof

Schrevenhof – Koningshof – Heerenhof

Rond Montfort behoorden vijf hoeves bij Kasteel Montfort. Drie daarvan zijn in eigendom bij Het Limburgs Landschap. In twee van de volledig gerestaureerde hoeves, Koningshof en Heerenhof, zijn vakantiewoningen gevestigd. De Schrevenhof is particulier bewoond. Deze laatste hoeve ligt net buiten Sint Joost aan de Schrevenhofsweg die naar Montfort leidt en is goed vanaf deze weg te zien. Tevens biedt de wandelroute, die start aan de overzijde van de weg ter hoogte van de Schrevenhof, een goed zicht op de zij- en achterkant van het complex. Beide andere hoeves liggen in Landgoed Rozendaal en zijn vanaf de wandelroutes in dit gebied goed te beleven. Maar u kunt ze ook huren als vakantiewoning natuurlijk!

Bekijk hier de kaart met wandelmogelijkheden
Vlootbeekdal

De Vlootbeek ontspringt in de Duitse grensgemeente Heinsberg. Bij Posterholt komt hij Nederland binnen en vervolgt zijn weg over 17,5 kilometer door Midden-Limburg om ter hoogte van Linne in de Maas uit te komen. Op enkele plekken, zoals bij Het Sweeltje, heeft de Vlootbeek een natuurlijke loop. Voor het merendeel is de Vlootbeek echter gegraven. Voor Het Limburgs Landschap is het een belangrijke beek want ruim 500 hectare ligt aan of in de nabijheid van deze waterloop.

Vakantiewoning Koningshof

Midden in Landgoed Rozendaal, aan de rand van het dorpje Montfort, ligt deze 25-persoons vakantiewoning en voormalige carréhoeve. Eigenlijk zijn het twee vakantiewoningen. De ‘Klaproos’ (20 personen) en ‘De Korenbloem’ (10 personen) liggen aan elkaar en kunt u ook samen boeken als één grote comfortabele locatie, waarbij u beschikt over veel binnen- en buitenruimte. De naam ‘Koningshof’ verwijst naar de bewoners van het 13e -eeuwse Kasteel Montfort. Dat maakte samen met de hoeve Koningshof en de hoeves Schrevenhof en Heerenhof onderdeel uit van de ‘Heerlickheit Montfort’. Meer informatie en boeken via www.beaujean-vacances.com.

Vakantiewoning Heerenhof

Hoeve Heerenhof is een 25-persoons vakantiewoning en bestaat uit twee naast elkaar gelegen vakantiewoningen die natuurlijk ook afzonderlijk van elkaar te huur zijn: ‘t Voorhuys’ (13 personen) en ’t Achterhuys’ (12 personen). In 2008 heeft Stichting het Limburgs Landschap de oude `Heerenhof´, daterend uit 1651, volledig gerestaureerd. Logerend in De Heerenhof bent u te gast midden in het prachtige Landgoed Rozendaal. Meer informatie en boeken via www.beaujean-vacances.com.