default-header

Jean Slijpen (Hoogstambridgade de Brindil): “Onze hoogstambrigade bestaat uit een 25-tal vrijwilligers en eigenaren van boomgaarden. We helpen elkaar bij het snoeien van ieders boomgaard. Deze werkdagen zijn behalve leerzaam ook erg gezellig met als tussendoortje altijd koffie met Limburgse vlaai en als afsluiting van de snoeiochtend een gezamenlijke lunch met soep en broodjes. Elke gastheer of vrouw wil niet onderdoen voor de vorige en zo eten we elke keer weer lekker; het lijken onderhand wel culinaire wedstrijdjes.

Een aantal van onze vrijwilligers heeft al snoei-kennis opgedaan in de IKL – tijd en wordt nu door het Steunpunt Landschapsbeheer Limburg bekwaamd in het organiseren, voorbereiden en begeleiden van groepjes vrijwilligers tijdens snoeiwerkdagen, waarbij veilig werken centraal staat. Tijdens die snoeidagen maken we gebruik van de gereedschapsaanhanger van het Steunpunt en mogen altijd aankloppen met vragen of voor advies.

Natuurlijk verbindt het werk en de liefde voor de natuur, ons Limburgse Landschap, de verhalen over de boomgaarden en de bijdrage die wij daaraan leveren, het sterkst, maar toch, die gezamenlijke lunch achteraf, maakt er ’n ‘snoeifeest’ van.”

Heb jij als vrijwilliger ook een vraag aan-, een klus voor het Steunpunt of advies van het Steunpunt nodig? Neem dan contact op via onderstaande button.

Neem contact op met het Steunpunt