default-header
Home Vrijwilligersvacature Excursieleiders Frankenhofmolen

Vrijwilligersvacature Excursieleiders Frankenhofmolen

Sinds eind 2020 kwam de geschiedenis van de Frankenhofmolen tot leven. Er is een expositie ingericht en de molen draait inmiddels ook weer regelmatig haar rondjes. De diverse molenvijvers zijn hersteld waardoor ook het omliggende landschap zeer interessant is om over te vertellen. Het Limburgs Landschap is dan ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om excursies te geven bij de Frankenhofmolen, 6295 NC te Holset. Het gaat om zowel vaste excursies als maatwerkexcursies.

Meewerken aan het doorgeven van een rijke geschiedenis

De Frankenhofmolen, ook wel Volmolen genoemd, is een industriële watermolen uit het begin van de 17e eeuw. De molen ligt aan de Zieversbeek en wordt via een speciaal daarvoor aangelegde molentak met drie molenvijvers van water voorzien. Het is een industrieel complex en heeft door de eeuwen heen gefunctioneerd als kopermolen, textielfabriek en graanmolen. De Frankenhofmolen is een rijksmonument. Onze excursieleiders vertellen het verhaal van de Frankenhofmolen en het omliggende molenlandschap. Het verhaal waarom de molen zo uniek is moet bij onze gasten blijven hangen.

Wat vragen wij?
  • Interesse in het verhaal van historisch erfgoed;
  • Minstens 1x per maand beschikbaar;
  • Je kunt goed een verhaal vertellen;
  • Je bent gastvrij, een echt mensenmens.
Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gezellig vrijwilligersteam waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen dat onze gidsen goed worden opgeleid met een basiscursus over Het Limburgs Landschap, de Frankenhofmolen en het bijbehorende molenlandschap en een stukje excursietechnieken. Tevens voorzien wij onze excursieleiders van herkenbare kleding.

Interesse?

Meld je aan en vul het formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden