default-header
Home Vrijwilligersvacature molenaar

Vrijwilligersvacature molenaar

Het Limburgse landschap en molens horen bij elkaar. Wind- en watermolens zijn bakens in het landschap. Het actuele molenbestand in Limburg is onder te verdelen in 55 watermolens en 38 windmolens waarvan Het Limburgs Landschap de volgende 10 molens onder haar beheer heeft:

– Wijmarsche watermolen in Arcen.
– Houthuizer Molen in Lottum.
– Grathemermolen in Grathem.
– Slakmolen in Elsloo
– Van Tienhovemolen in Bemelen.
– Wittermer Molen in Wittem.
– Torenmolen Gronsveld in Gronsveld.
– Frankenhofmolen in Holset (Vaals).
– Standermolen Urmond in Urmond.
– Janssenmolen Oirsbeek.

Wij zoeken molenaars

Om molens te kunnen onderhouden is het belangrijk dat deze regelmatig draaien. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste molenaars die ons kunnen helpen bij het draaiende houden van onze wind- en watermolens. Nog geen molenaar maar wel geïnteresseerd in het ambacht? Leerling molenaars zijn ook altijd welkom. Op de site www.vrijwilligemolenaars.nl is meer informatie terug te vinden over de opleiding tot water- en/of windmolenaar. Met jouw inzet draag je bij aan het beheer en behoud van onze molens.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gezellig vrijwilligersteam waar in overleg veel mogelijk is. Er vindt onderling tussen de molenaars uitwisseling plaats zodat kennis gezamenlijk gedeeld kan worden. Wij voorzien onze molenaars van herkenbare kleding. Minstens 4x per jaar ontvangen zij de vrijwilligersnieuwsbrief en als blijk van waardering proberen wij jaarlijks wat extra’s te doen zoals een eindejaarsattentie.

Wat vragen wij?
  • Je hebt de opleiding tot molenaar gevolgd of bent bereid die te volgen;
  • Minstens 2x per maand beschikbaar;
  • Veilig kunnen werken;
  • Je bent gastvrij, en vertelt aan gasten graag hoe de molen functioneert.
Interesse?

Meld je aan en vul het formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden