default-header
HomeActiviteitenBronstexcursies edelherten Weerterbos

Bronstexcursies edelherten Weerterbos

Het is weer bronsttijd voor de edelherten en daarom organiseert Het Limburgs Landschap in het Weerterbos in september en oktober bijna iedere dag een bronstexcursie. Maak de imposante roep van de de koning van het woud van dichtbij mee en geef je op voor een ochtend- of avond beleving.

Het Weerterbos, op de grens van Limburg en Noord-Brabant, maakt onderdeel uit van het Grenspark KempenBroek. In dit voormalige moerasbos leeft sinds 2005 het edelhert en in de nazomer breekt de paringstijd aan, altijd een bijzonder schouwspel.

Burlende herten
Het is niet eenvoudig edelherten te zien. Overdag liggen ze vaak in de dekking van het bos, maar in de ochtend- en avondschemering komen ze grazen op de graslanden. In de bronsttijd breekt een spectaculaire periode aan en gaat het er luidruchtig aan toe. Luid roepend, burlen genaamd, maken ze aan de andere mannen duidelijk wie de baas én de beste partner voor de vrouwtjes is. Ga samen met een gids op zoek naar de edelherten en kom alles te weten over dit imposante dier in het Weerterbos.

De excursies vinden vrijwel dagelijks plaats tussen 9 september en 13 oktober. We maken een 6 kilometer lange wandeling, die ongeveer 2 uur duurt, door het Weerterbos. Er zijn veel muggen in het bos, dus zorg voor passende kleding en stevig schoeisel. Het meenemen van een verrekijker is een aanrader. De paden zijn goed toegankelijk. Honden meenemen is niet toegestaan.

Bronstexcursies edelherten Weerterbos